Jak uvařit rajskou omáčku s masovými kuličkami? Omáčka voní rajčaty a skořicí
Rajská omáčka patří mezi nejoblíbenější tradiční omáčky, kterou milují především děti, a to díky její nasládlé chuti. Mnoho hospodyněk si tak střeží svůj recept, který může být specifický v použitých surovinách či v dochucení.
Rajská omáčka je báječná v tom, že ji můžete podávat s různými přílohami. Skvostnou vůni má v kombinaci s plněným paprikovým luskem, vařeným vepřovým masem a nebo s masovými kuličkami. Jako přílohu zvolte těstoviny nebo knedlík.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit rajskou s masovými kuličkami
- Nejprve vložte maso do mísy, ochuťte ho solí a pepřem. Dále přidejte vejce, strouhanku a všechny ingredience důkladně promíchejte.
- Ze směsi poté tvarujte masové kuličky. Pokud se hmota více lepí, přisypte trochu strouhanky.
- Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a poté ji v hrnci na rozehřátém oleji osmahněte dozlatova.
- K cibuli přidejte rajčatový protlak, krátce ho orestujte a přilijte trochu vody.
- Kuličky z mletého masa vložte k rajčatovému protlaku, podlijte vodou a dávejte pozor, aby se kuličky nepřipálily.
- Do omáčky přidejte nové koření, bobkový list a nechte povařit asi 15 minut.
- Kuličky koření vyjměte, do omáčky znovu přilijte trochu vody a nechte projít varem.
- Smícháním vody a hladké mouky připravte záklechtku, se kterou omáčku zahustěte. Podle konzistence omáčky případně postup opakujte.
- Rajskou omáčku na závěr dochuťte cukrem, solí i špetkou skořice a poté nechte provařit asi 20 minut.
- Po uplynutí doby provaření omáčku přeceďte přes síto a propasírujte.
- Do hotové rajské omáčky vraťte zpět masové kuličky a ještě 5 minut provařte.
Připravit rajskou omáčku podle videonávodu není vůbec složité a zaručeně za takový oběd sklidíte od rodiny velkou chválu. Namísto rajčatového protlaku můžete použít k přípravě rajské omáčky i čerstvá rajčata, která jí předají skvělou chuť a lákavou barvu. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře