Jak zabránit spálení vrchní části vánočky? Použijte jednu věc, kterou máte zaručeně doma
Příprava domácí vánočky dá trochu zabrat, ale když je hotová, výsledek stojí za to. U vánočky je spousta věcí, která se vám může pokazit a jednou z nich je pečení. Stane se, že vršek vánočky je už připálený, ale uvnitř je těsto ještě syrové. Podívejte se na to, jak tomu zabránit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nespálit vrchní část vánočky
Spálení zabrání jedna věc, kterou určitě všichni najdete v kuchyni.
- Nejprve pomocí jednoduchého triku vyzkoušejte, zda je vánočka uvnitř propečená nebo ještě potřebuje nějaký čas v troubě. Zjistíte to pomocí dřevěné špejle, kterou zapíchnete ze strany do vánočky, a pokud je špejle ještě mokrá, vánočka je uvnitř nedopečená.
- Pokud už vrchní část vánočky zlátne, je potřeba ji ochránit před spálením. K tomu vám poslouží alobal. Ten ustřihněte podle délky vaší vánočky a alobalem vánočku přikryjte. Díky tomu se vánočka stihne dopéct, aniž by se vršek připálil.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nevíte, který recept na vánočku zvolit? Upečte ji podle našeho videonávodu a zaručeně se vám povede.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Komentáře