Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zabránit spálení vrchní části vánočky? Použijte jednu věc, kterou máte zaručeně doma
Zdroj: Toprecepty

Příprava domácí vánočky dá trochu zabrat, ale když je hotová, výsledek stojí za to. U vánočky je spousta věcí, která se vám může pokazit a jednou z nich je pečení. Stane se, že vršek vánočky je už připálený, ale uvnitř je těsto ještě syrové. Podívejte se na to, jak tomu zabránit.

Upletli jste krásnou vánočku z kynutého těsta, posypali ji plátky mandlí a rozinkami, teď už nezbývá nic jiného, než ji vložit do trouby a upéct. Hotová vánočka by měla mít zlatavou křupavou kůrku, ale ne spálenou. Podívejte se, jak toho docílit jednoduchým trikem.

Jak nespálit vrchní část vánočky

Spálení zabrání jedna věc, kterou určitě všichni najdete v kuchyni.

  • Nejprve pomocí jednoduchého triku vyzkoušejte, zda je vánočka uvnitř propečená nebo ještě potřebuje nějaký čas v troubě. Zjistíte to pomocí dřevěné špejle, kterou zapíchnete ze strany do vánočky, a pokud je špejle ještě mokrá, vánočka je uvnitř nedopečená.
  • Pokud už vrchní část vánočky zlátne, je potřeba ji ochránit před spálením. K tomu vám poslouží alobal. Ten ustřihněte podle délky vaší vánočky a alobalem vánočku přikryjte. Díky tomu se vánočka stihne dopéct, aniž by se vršek připálil. 

Nevíte, který recept na vánočku zvolit? Upečte ji podle našeho videonávodu a zaručeně se vám povede. 

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočkavůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér

Kapr a další tradiční pokrmy

Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.

Mohlo by vás zajímat:

Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba

Komentáře

Další tipy a triky