Jak se pozná, že je vánočka hotová? Pomůže jednoduchá rada, abychom vždy určili ten správný okamžik
Vytáhnout vánočku z trouby teprve ve chvíli, kdy je správně propečená, je velmi důležité. Pokud ji z trouby vytáhneme předčasně, a teprve po nakrojení zjistíme, že je uvnitř syrová, pak naše práce přišla nazmar.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak určíme, že je ta správná chvíle pro vytažení vánočky?
Podobně jako u pečení bábovky si pomůžeme zapíchnutím špejle nebo párátka do těsta. Po vytažení by měla být špejle čistá, bez nalepených zbytků těsta. Pokud je na špejli nalepené těsto, pak vánočka ještě není dostatečně propečená, proto v pečení ještě pokračujeme.
Která část vánočky je na zkoušku špejlí nejvhodnější?
Abychom si při kontrole zbytečně neponičili kůrku na povrchu vánočky, pak je nejlepší špejli zapíchnout do světlejších míst mezi jednotlivými patry vánočky. V těchto místech je vánočka méně propečená, nemá hnědou kůrku a nepoškodíme tolik její vzhled. Špejli směřujeme do středu vánočky a poté ji vytáhneme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Přidáno před 14 hodinami

Nakládané vepřové řízky s oregánem
Přidáno před 20 hodinami

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a šlehačkou
Přidáno 4. 6. 2023 07:38

Fazole na špeku s klobásou
Přidáno 3. 6. 2023 19:37

Koláč bez lepku s ovocem
Přidáno 3. 6. 2023 18:49

Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Přidáno 3. 6. 2023 08:37
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.