Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát někteří milují a jiní se mu vyhýbají, mnozí z nás na něj vzpomínají jako na oblíbené jídlo svého dětství. Špenát, který nám připravovaly naše maminky a babičky měl krásnou svěží barvu, byl chuťově jemný a výborně ochucený. Nejlépe chutnal s vařeným vajíčkem a s knedlíkem nebo s bramborami.

Dnes špenát připravujeme na celou řadu skvělých způsobů a variant, k dispozici ho máme celoročně. Dříve možností ale tolik nebylo, jednalo se proto především o špenát podávaný s vejci a vařenými bramborami, přičemž se občas lišily přílohy. Ne každý špenát uměl připravit opravdu chutně, ten ze školní jídelny byl pro mnoho dětí strašákem

Jak zjemnit chuť špenátu

Příprava špenátu je opravdu snadná. Špenátu neprospívá příliš dlouhá tepelná úprava, jemnost potřebuje získat jiným způsobem.

Špenát také dobře ochuťte. Výborně chutná připravený na osmažené cibulce a v závěru dochucený česnekem, tím není potřeba šetřit. Dále stačí sůl, ale můžete vyzkoušet ještě špetku muškátového oříšku, s tím musíte velmi opatrně.

Podle následujícího videa připravíte snadno a rychle báječný špenát k obědu:

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky