Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bez lineckého cukroví si mnoho z nás nedovede advent představit. Někteří z nás chodí "uzobávat" od začátku čekání na svátky, proto se v mnoha rodinách pečou několikanásobné dávky. Víte, jakou mouku potřebujete?

Linecké patří mezi základní druhy vánočního cukroví, bez kterých se většina z nás neobejde. Abyste si však mohli naplno vychutnávat jejich jemnou chuť, je potřeba zvolit správný typ mouky. Poradíme vám, kterou mouku si na linecké vybrat.

Kterou mouku použít na linecké

Ať už vás napadly ledajaké možnosti, správná je jen jedna. Jestliže si chcete užívat cukroví, jehož jemná chuť se vám rozplývá na jazyku, sáhněte po hladké pšeničné mouce. Nemusí však být jen pšeničná, skvělá je také špaldová hladká mouka.

Na linecké cukroví lze použít také bezlepkovou hladkou mouku, je však potřeba najít ověřený recept s použitím vámi vybrané mouky, abyste nebyli zklamáni.

V případě, že byste použili mouku polohrubou, těsto by se drolilo a výsledné cukroví by nebylo tak jemné. Navíc by se velmi lámalo. Přípravou lineckých hvězdiček s mandlemi podle Josefa Maršálka vás s lehkostí provede následující videorecept. Přejeme mnoho úspěchů při pečení cukroví, krásný adventní čas a dobrou chuť.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky