Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvaroh se vyrábí vysrážením tučného mléka za pomoci enzymů. Vznikne bílá hrudkovitá hmota - tvaroh - a syrovátka. Tvaroh je přírodní, zdravá potravina, kterou využijeme jak ve sladké, tak ve slané kuchyni.

Je těžké určit, jaký tvaroh koupit pro přípravu jemného krému - nicméně po vyzkoušení různých druhů si ten svůj najdete. Obecně platí, že čím sušší, tím je krém lepší. Řidší tvaroh způsobí, že se krém roztéká, proto je vhodnější ho nechat přes noc prokapat přes plátno.

Jaký tvaroh použít do krému

Jsou rozdílné druhy tvarohů - víte, které to jsou?

  • Domácí tvaroh bývá krupičkovitý nebo hrudkovitý - hodí se spíše jako náplň do buchet a koláčů nebo na nastrouhání na knedlíky.
  • Vaničkový tvaroh je řídký a mnohdy má konzistenci jogurtu - necháme ho přes noc prokapat a pak ho přemixujeme šlehačem.
  • Tvaroh ve fóliinejlepší hustotu, ale někdy se stane, že bývá hrudkovitý - pomůžeme si propasírováním přes jemné sítko.

Tvarohové krémy se nejčastěji připravují ušleháním tučnější smetany s tvarohem a cukrem. Krémy do pohárů se mohou dochutit jogurtem nebo kysankou, slané krémy majonézou a máslem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více