Časté chyby při přípravě odpalovaného těsta: Několik tipů, aby se moučník povedl
Odpalované těsto je základem moučníku, který prochází dvojí tepelnou úpravou a následným plněním krémem nebo šlehačkou. Ačkoliv se zdá jeho příprava jednoduchá, může dojít k několika chybám, které už nelze napravit.
Věnečky, větrníky nebo knedlíky z odpalovaného těsta jsou mistrovským dílem i noční můrou každé kuchařky. Jejich příprava je přitom velmi jednoduchá, pokud dodržíte pár pravidel. Poradíme vám, která to jsou:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou časté chyby při přípravě těsta
Myslíte, že se na odpalovaném těstě nedá nic zkazit? Ale dá:
- Těsto při pečení praská nebo má žmolky - příliš rychle propařená hmota.
- Dlouho odpalované a propařované těsto při pečení zřidne a nevyskočí.
- Těsto je sražené - vajíčka jsme vmíchali do příliš horké hmoty.
- Těsto se nespojí - další vejce přidáme, až když je těsto vyšlehané do hladka.
- Těsto rychle vyskočí a rychle spadne - vysoká teplota v troubě.
- Těsto spadne během pečení - asi jsme otevírali troubu a unikla pára.
- Tvary se při krájení lámou - je nutné je rozříznout, dokud jsou hodně teplé.
- Upečené těsto je uvnitř mokré - je nedopečené a už to nejde změnit.
Pokud si nejste jistí, že dokážete vytvořit věnečky, zkuste větrník na plech podle našeho receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Časté chyby při přípravě pomazánek: Dbejte na čerstvost a nekombinujte mnoho surovin
Komentáře