Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při přípravě odpalovaného těsta: Několik tipů, aby se moučník povedl
Zdroj: Freepik - KamranAydinov

Odpalované těsto je základem moučníku, který prochází dvojí tepelnou úpravou a následným plněním krémem nebo šlehačkou. Ačkoliv se zdá jeho příprava jednoduchá, může dojít k několika chybám, které už nelze napravit.

Věnečky, větrníky nebo knedlíky z odpalovaného těsta jsou mistrovským dílem i noční můrou každé kuchařky. Jejich příprava je přitom velmi jednoduchá, pokud dodržíte pár pravidel. Poradíme vám, která to jsou:

Jaké jsou časté chyby při přípravě těsta

Myslíte, že se na odpalovaném těstě nedá nic zkazit? Ale dá:

  • Těsto při pečení praská nebo má žmolky - příliš rychle propařená hmota.
  • Dlouho odpalované a propařované těsto při pečení zřidne a nevyskočí.
  • Těsto je sražené - vajíčka jsme vmíchali do příliš horké hmoty.
  • Těsto se nespojí - další vejce přidáme, až když je těsto vyšlehané do hladka.
  • Těsto rychle vyskočí a rychle spadne - vysoká teplota v troubě.
  • Těsto spadne během pečení - asi jsme otevírali troubu a unikla pára.
  • Tvary se při krájení lámou - je nutné je rozříznout, dokud jsou hodně teplé. 
  • Upečené těsto je uvnitř mokré - je nedopečené a už to nejde změnit.

Pokud si nejste jistí, že dokážete vytvořit věnečky, zkuste větrník na plech podle našeho receptu:

 

Komentáře

Další tipy a triky