Krémy z tvarohu, jogurtu a kysané smetany: Mají svěží chuť a v kombinaci s ovocem patří neodmyslitelně k létu
Krémy s použitím tvarohu a kysaných mléčných výrobků milují hlavně děti a to proto, že mají rády jejich chuť. Tvarohové a jogurtové krémy se připravují nejen v lehké variantě bez másla, ale také jako součást máslových krémů, kterým dodávají svěží mléčnou chuť.
Máslové krémy nejsou v létě příliš oblíbené. Pokud si hlídáte linii nebo máte děti, které milují mléčné výrobky, zkuste připravit krém, který je lehký, svěží a má příjemně nakyslou chuť, která se skvěle hodí nejen k ovoci, ale i k čokoládě.
Lehký krém z tvarohu, jogurtu nebo kysanky
Tvarohových krémů je nespočet variant, ale ty lehké připravujeme bez másla:
- Ušlehejte šlehačku s cukrem a pak do ní postupně přišlehejte tvaroh. Podle množství tvarohu bude krém lehčí nebo sytější.
- Také můžete našlehat tvaroh s cukrem a pár kapkami mléka a stěrkou do něj přimíchat pevně ušlehanou šlehačku.
- Jemný tvaroh ušlehejte s cukrem a s kysanou smetanou, popřípadě s trochou mléka, pokud je tvaroh hustý.
- Tvaroh šlehejte s cukrem a postupně přidávejte po lžičkách uvařený vychladlý pudink. Prošlehejte.
- Kysanou smetanu ušlehejte s cukrem a šlehačkou do pěny, přimíchejte tučný tvaroh a půl balíčku pudinku bez vaření Dr. Oetkera. Důkladně vyšlehejte krém.
Pár rad pro přípravu lehkých krémů
Tvarohový nebo jogurtový máslový krém
Pro svou sytost se nehodí jako svačinka pro děti, ale je výborný na dorty a rolády:
- Tvaroh, jemný nebo prolisovaný sítem, přišlehejte nebo přimíchejte do ušlehaného máslového krému, nastaveného uvařeným pudinkem.
- Bílý jogurt vmíchejte do směsi z hodně povoleného másla, žloutků, cukru, popřípadě tvarohu a s pomocí ztužovače šlehačky nebo želatiny vyšlehejte krém, který rychle naneste na dort.
- Tvaroh v máslovém krému slouží spíše k dodání svěží kysané chuti. Ve zdravých dortech máslo nepotřebujete a i tak budou výborné.
Pár rad pro přípravu tvarohových máslových krémů
Jogurt, tvaroh i kysanka obsahují dost tekutiny, proto by se neměly šlehat spolu s máslem a cukrem - tak se totiž zaručeně srazí. Neprolisovaný domácí tvaroh má drobné hrudky, které nelze rozšlehat - volte proto jemný tvaroh z vaničky.
Příklad přípravy nepečeného dortu s lehkým jogurtovým krémem vám přinášíme v našem videoreceptu:
Sladké drobečky
Komentáře