Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémy s použitím tvarohu a kysaných mléčných výrobků milují hlavně děti a to proto, že mají rády jejich chuť. Tvarohové a jogurtové krémy se připravují nejen v lehké variantě bez másla, ale také jako součást máslových krémů, kterým dodávají svěží mléčnou chuť.

Máslové krémy nejsou v létě příliš oblíbené. Pokud si hlídáte linii nebo máte děti, které milují mléčné výrobky, zkuste připravit krém, který je lehký, svěží a má příjemně nakyslou chuť, která se skvěle hodí nejen k ovoci, ale i k čokoládě.

Lehký krém z tvarohu, jogurtu nebo kysanky

Tvarohových krémů je nespočet variant, ale ty lehké připravujeme bez másla:

  • Ušlehejte šlehačku s cukrem a pak do ní postupně přišlehejte tvaroh. Podle množství tvarohu bude krém lehčí nebo sytější.
  • Také můžete našlehat tvaroh s cukrem a pár kapkami mléka a stěrkou do něj přimíchat pevně ušlehanou šlehačku.
  • Jemný tvaroh ušlehejte s cukrem a s kysanou smetanou, popřípadě s trochou mléka, pokud je tvaroh hustý.
  • Tvaroh šlehejte s cukrem a postupně přidávejte po lžičkách uvařený vychladlý pudink. Prošlehejte.
  • Kysanou smetanu ušlehejte s cukrem a šlehačkou do pěny, přimíchejte tučný tvaroh a půl balíčku pudinku bez vaření Dr. Oetkera. Důkladně vyšlehejte krém.

Pár rad pro přípravu lehkých krémů

Krémy bez másla využijete při plnění dortů, cupcaků, rolád a zákusků, ale také do pohárů nebo jako svačinky pro děti. Zdobíme je ovocem, strouhanou čokoládou, ovocnými sirupy nebo omáčkami, šlehačkou. Lze z nich vyrobit tvarohovo-ovocné nanukyNejsou vhodné jako základ pod potahovací hmotu a marcipán - obsahují totiž více vlhkosti a potahovací hmoty naleptávají a pomalu rozpouští.

Tvarohový nebo jogurtový máslový krém

Pro svou sytost se nehodí jako svačinka pro děti, ale je výborný na dorty a rolády:

  • Tvaroh, jemný nebo prolisovaný sítem, přišlehejte nebo přimíchejte do ušlehaného máslového krému, nastaveného uvařeným pudinkem.
  • Bílý jogurt vmíchejte do směsi z hodně povoleného másla, žloutků, cukru, popřípadě tvarohu a s pomocí ztužovače šlehačky nebo želatiny vyšlehejte krém, který rychle naneste na dort.
  • Tvaroh v máslovém krému slouží spíše k dodání svěží kysané chuti. Ve zdravých dortech máslo nepotřebujete a i tak budou výborné.

Pár rad pro přípravu tvarohových máslových krémů

Jogurt, tvaroh i kysanka obsahují dost tekutiny, proto by se neměly šlehat spolu s máslem a cukrem - tak se totiž zaručeně srazí. Neprolisovaný domácí tvaroh má drobné hrudky, které nelze rozšlehat - volte proto jemný tvaroh z vaničky.

Příklad přípravy nepečeného dortu s lehkým jogurtovým krémem vám přinášíme v našem videoreceptu:

Sladké drobečky

Sladký krém s tvarohem nebo jogurtem můžete navrstvit do pohárů nebo misek a hezky ozdobit. Vyhnete se tak situaci, kdy nemáte co podávat hostům, protože se vám nepovedl dortový korpus. Drobečky z takového korpusu můžete smíchat s rozpuštěným máslem, natlačit do formy, nalít na něj krém, smíchaný se želatinou a dát vychladit. Ušetříte si tak práci s pečením nového korpusu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky