Kmínovou polévku s námi zvládne i začátečník. Vyzkoušíte ji také?
Talíř kmínem vonící polévky příznivě naladí snad každého. Navíc je poměrně variabilní, takže může chutnat pokaždé jinak. Nebo si naopak oblíbíte jen jednu variantu a tu budete dodržovat. Je to na vás.
S kmínem do kmínové polévky můžete zacházet dvěma způsoby. Buď z něj uděláte vývar, a ten přecedíte do polévky (to vyhovuje těm, kteří mají rádi vůni a chuť kmínu, ale už ne jeho zrníčka v ústech), nebo ho opražíte na pánvi (tím se zvýší intenzita vůně i chuti) spolu s jíškou a pak se stane součástí polévky. V tomto případě asi doporučíme spíše drcený kmín.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kmínovou polévku
Tato polévka je většinou zahuštěná jíškou, která je v tomto případě chutnější na sádle. Můžete k ní přidat mletou papriku, pak bude červeně zbarvená, nebo ji nechat světle hnědou. Polévku lze vylepšit krutonky z chleba, nočky nebo jen rozkvedlaným vejcem. Můžete do ní přidat zeleninu, houby, brambory, krupky, pohanku. V naší databázi máme i variantu kmínovky s vepřovým masem. Záleží jen na chuti a dovednostech kuchaře.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře