

Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Suroviny
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- 2-3 lžičky lžičky drceného kmínu
- 2 brambory
- 150 g růžičkové kapusty
- 1,5 l vývaru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- petrželka
Postup přípravy receptu
V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme a přivedeme k varu.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Z kapustiček odstraníme košťály a důkladně je omyjeme.
Do vařícího základu přidáme připravenou zeleninu, kmín, je-li třeba přisolíme a vaříme doměkka, cca 15-20 minut.Hotovou polévku dochutíme pepřem a doplníme jemně nakrájenou petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
-
maiva: budu ráda, když vyzkoušíš
-
Dobrá polévka, dnes mě zrovna napadlo, že jsme dávno neměli růžičkovou kapustu, tak už vím co udělat příležitostně
-
Simona Skolakova: Simonko, děkuju
-
1974andrea: Andi, já kmínovou někdy dělám z celého kmínu a v tom případě vždycky jak píšeš, ten drcený jsem jen přisypala
, ale díky
-
Majko super polévečka,ty nezklameš
vyzkouším díky
-
Kmínky já mám ráda
Zkus, Maruško, ten kmín dát rovnou rozvonět do másla, než přisypeš mouku. Podle mě to je mnohem chutnější.