Zahuštěná kmínová polévka s vepřovým masem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Polévky 6 názorů

Suroviny

2 vepřová žebírka
1,5 lžíce celého kmínu
2-3 stroužky česneku
2-3 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
sůl
podravka
teplá voda
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka osolíme a dozlatova opečeme na rozehřátém sádle.

  2. Přidáme stroužek česneku pokrájený na plátky, celý kmín a asi minutku restujeme. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme teplou až horkou vodou (zhruba litr a půl).

  3. Prošleháme, přisolíme, přidáme polévkové koření nebo bujonovou kostku, zbylý česnek utřený se solí a na mírné teplotě vaříme asi hodinu.

  4. Uvařené maso vyjmeme, obereme ho od kosti, nakrájíme a vrátíme do polévky.

  5. Před podáváním dochutíme solí a pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zahuštěná kmínová polévka s vepřovým masem

Tématické fráze: kmínová omáčka kmínová polevka polévka z vepřového masa kmínová omáčka s masem omáčky s vepřovým masem kmínová omáčka s veprovym masem zahuštěná polévka z vepřového masa polévky recepty vepřo kminova omacka kminova omacka z masem poctivá kmínová polevka recepty na polevky polevka kminova recept polévka s vpřovým masem polévka z vepř. žebírek zelňačka s vepřovými nožkami zaprazena kminova polevka polevka s vepřovým zeleninová polévka s vepřovým masem poctivá kmínová polevka recept

Zapomněl/a jsem heslo