Lahodný krém z mascarpone a šlehačky: Připravte si jednoduché potěšení podle videa
Výtečný krém z mascarpone je snadný a na přípravu, hotový je během chvilky a přitom velmi dobře chutná. Navíc se dá využít mnoha způsoby, skvěle se hodí nejen jako výborná náplň moučníků a nepečených dezertů, ale také do pohárů, které povznese na novou úroveň.
Pokud hledáte krém, který je rychle hotový, nemusí se vařit a dá se použít do nejrůznějších dezertů, můžeme vám doporučit právě tento krém z mascarpone a šlehačky. Můžete jím zdobit krásné dorty i jednoduché poháry s ovocem a piškoty. Krém můžete ještě po libosti dochutit, aby se co nejlépe hodil k dalším surovinám. Díky tomu, že neobsahuje želatinu, je jeho příprava snazší, přesto díky ztužovači dobře drží potřebný tvar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krém z mascarpone a šlehačky
Tento jednoduchý krém z mascarpone a šlehačky, jehož přípravu můžete zhlédnout v úvodním videu, si můžete jednoduše připravit doma. Ani na něj nemusíte chodit do cukrárny. Když si koupíte mascarpone v akci, určitě ušetříte.
- Na krém budete potřebovat 250 g mascarpone, 400 g smetany ke šlehání (s tučností nejméně 31 %), 2 ztužovače šlehačky a podle chuti cukr krystal.
- Do mísy dejte mascarpone a smetanu ke šlehání, obě ingredience by měly být dobře vychlazené.
- Přidejte ještě ztužovače šlehačky a také cukr, jehož množství si upravíte podle sebe.
- Suroviny společně šlehejte šlehačem s metličkami. Šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne. Nejprve mějte zapnuté nižší otáčky, ale postupně je zvyšte. Ke konci šlehání otáčky znovu snižte a dejte pozor, abyste krém nepřešlehali.
Hotový krém výborně chutná a má univerzální využití. Můžete jím plnit některé moučníky a zdobit dezerty. Ti, kdo zatím nemají mnoho zkušeností se sladkou kuchyní, mohou krém využít do pohárů. Krásně nazdobené poháry je vidět i v našem videu. Krém výborně chutná v kombinaci s různými sušenkami a oplatky, i s čerstvým nebo také mraženým ovocem.
Přejeme příjemné pochutnání.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Komentáře