Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvíz na téma zabíjačkový guláš: Otestujte své znalosti o této zabíjačkové pochoutce
Zdroj: Toprecepty.cz

Zabíjačkový guláš je stěžejní pochoutkou celé zabíjačky. Lze ho připravit i doma bez zabití čuníka, ale nikdy nebude takový, jako z pravé zabíjačky. Kdo měl tu čest guláš na zabíjačce zažít, ten s tím jistě souhlasí.

Zabíjačkový guláš, nazývaný také šmikuranda, má svá specifika, kterými se odlišuje ode všech ostatních gulášů. Jaké to jsou a jak takový guláš připravit, to si řekneme v následujícím článku. Své znalosti si potom můžete ověřit v zábavném kvízu.

Jak připravit zabíjačkový guláš

Do zabíjačkového guláše nepatří pro guláš tak typická majoránka ani sladká paprika.

  1. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na sádle.
  2. Přidáme na kostky pokrájené maso, jazyk a vnitřnosti - ledvinky, slezinu a srdce. Osolíme a necháme pořádně zatáhnout.
  3. Přidáme kmín, pepř, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí.
  4. Asi 15 minut před koncem přidáme játra. Nakonec zahustíme vepřovým mozečkem a dochutíme česnekem.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem a správně vychlazeným pivem.

Všechny potřebné suroviny můžete zakoupit i v dobrém řeznictví a uvařit si guláš doma, ale ta atmosféra pravé zabíjačky je nenahraditelná. Na závěr jsme si pro vás připravili kvíz, kde si můžete své znalosti otestovat.

 

Masopust

Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.

S tématem Masopust souvisí:

Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky