Cuketové langoše s klasickým triem chutí: Chutnají jako ze stánku, jen jsou lehčí
Možná léto nepřeje slunci ani koupalištím, u stánků se netvoří nedočkavá fronta a jejich okenice zůstávají zavřené. Co si ale udělat vlastní stánkové okénko doma? Vyzkoušejte cuketové langoše a vykouzlete letní atmosféru, i když venku třeba zrovna prší.
Říkáte si, že už snad neexistuje další jídlo, do kterého by se cuketa dala schovat? Zdá se, že možností je opravdu mnohem více, než by se mohlo zdát. Cuketové langoše jsou krásně nadýchané, dozlatova opečené a lákají k zakousnutí. Potřete je česnekem, natřete kečupem, postrouhejte hromádkou sýra a užijte si je bez výčitek. Až vyjde sluníčko, tak to vyběháte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Langoše z cukety
Příprava langošů není složitá. Sice musíte nechat vzejít kvásek z droždí, ale když ho nadrobíte do vlažného mléka a nakrmíte trochou cukru, tak vás nezklame.
Na těsto si nachystejte 150 g mladé cukety, 150 g smetanového jogurtu, 150 ml vlažného mléka, 200 g hladké mouky, 15 g droždí, 1/4 lžičky jedlé sody, 1 špetku cukru krupice, sůl. Na smažení budete potřebovat větší množství oleje. Podívejte se, jaké typy olejů jsou na smažení nejvhodnější. K ozdobení a dochucení se hodí česnek, kečup, tatarka, sýr.
Pokračujte podle následujících kroků.
-
Cuketu nastrouhejte najemno, nechte ji vykapat v cedníku a zbývající vodu vymačkejte.
-
Připravte kvásek: do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru a nechte pár minut vzejít. Rychlý videonávod na přípravu kvásku vám pomůže.
-
Do větší misky dejte nastrouhanou cuketu, jogurt, mouku, jedlou sodu a špetku soli. Nakonec jemně zapracujte vzešlý kvásek a vařečkou vymíchejte těsto.
-
Hotové těsto nechte asi 30 minut kynout na teplém místě.
-
Z vykynutého těsta odebírejte kousky a vytvarujte placky. Můžete se inspirovat jednoduchým návodem jak vytvarovat langoše.
-
Do hlubší pánve nebo hrnce nalijte větší množství oleje a langoše osmažte z obou stran.
-
Hotové langoše nechte okapat na ubrousku. Potom je dochuťte česnekem, potřete kečupem nebo tatarkou a posypte sýrem.
Podívejte se na kompletní recept na langoše z cukety.
Langoše se tradičně připravují z kynutého těsta. Pokud ale chcete rychlejší variantu bez kynutí, vyzkoušejte bleskové jogurtové langoše.
Užijte si letní chuť i bez stánku.
Komentáře