Z ledového salátu nemusí být jen salát. Nabízí se více skvělých možností
Pevné hlávky křehoučkého ledového salátu jsou k dostání celoročně, ale na jaře chutnají nejlépe. Přece jen ve sklenících pěstovaná zelenina nemá ty nejlepší chuťové vlastnosti jako při pěstování později v sezóně. A nejde jen o chuť - listové saláty svěží barevností dokážou rozsvítit každé jídlo.
Svěží listy salátů povzbudí ke konzumaci, kyselina listová a vitamíny jsou pro tělo potřebné, proto časté konzumaci této výtečné zeleniny nic nebrání. Fantazii a chutím se meze nekladou. Pokud se nám salátu urodí nadmíru, často u přebytků přemýšlíme, jaké ještě využití by se hodilo vyzkoušet, aby se nám nepřejedl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Možnosti využití ledového salátu
Vybírejte z našich tipů.
- V teplé kuchyni z něj může být polévka nebo omáčka, podobně jako z hlávkového salátu.
- V salátech se dají různě měnit zálivky nebo dresinky, i to je velmi dobré a chutné.
- Křehounké listy můžete využít k plnění domácích burgerů nebo tortill.
- Listy salátu ozdobí každý talíř s hlavním chodem nebo předkrmem.
- Téměř nezbytný je ledový salát, který vydrží dlouho svěží, do různých sendvičů.
- V míchaných salátech se dobře kombinuje téměř s čímkoliv, dokonce i s ovocem.
- Tento salát najde uplatnění i ve vitamínových nápojích a smoothies.
Komentáře