Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zůstalo vám v lednici po pečení cukroví více bílků? Dokonale je využijete na luxusní Pavlovu mandarinkovou roládu. Nadýchaný a lehký sněhový korpus, svěží mandarinkový krém, mascarpone, to je vánoční pohoda na jazyku.

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi i nádherná vůně linoucí se z trouby. Často nám však zůstávají bílky, které buď vyhodíme, nebo z nich upečeme bílkové cukroví. Ale tím to rozhodně nekončí. Po této mandarinkové roládě se na talíři jen zapráší. Na přípravu není vůbec složitá, a i když se nese ve vánočním duchu, můžeme si ji udělat kdykoliv podle chuti. 

Jak udělat mandarinkovou roládu

Příprava této rolády je snadná, protože korpus tvoří pouze tuhý sníh z bílků. Zpočátku šleháme bílky na nižší rychlost, a jakmile zbělají, rychlost zvýšíme. Správně pevný sníh začne nechávat na metlách tuhé špičky. A pak už stačí připravit výborný krém. Zde se dočtete, co vše budete na roládu potřebovat

  1. Bílky vyšlehejte v míse s kyselinou citronovou a solí do husté bílé pěny
  2. Postupně přisypte cukr a dále šlehejte. 
  3. Jakmile bílky po otočení mísy nestékají, přidejte škrob a šlehejte ještě 1 minutu. 
  4. Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Můžete posypat mandlovými lupínky. 
  5. Pečte v rozehřáté troubě na 140 °C 30–35 minut
  6. Po upečení korpus otočte, sundejte papír a nechte zcela vychladnout
  7. Na mandarinkový krém krátce rozmixujte oloupané mandarinky a šťávu přeceďte přes sítko. 
  8. Do šťávy přidejte žloutky, škrob a cukr. 
  9. Zahřívejte do zhoustnutí a nechte vychladnout. 
  10. Na mascarpone krém všechny ingredience šlehejte po dobu asi 2 minut dohladka. 
  11. Korpus potřete mandarinkovým krémem a nechte 5 minut vsáknout. Poklaďte na povrch kompotované mandarinky
  12. Pomocí cukrářského sáčku naneste mascarpone krém
  13. Roládu srolujte a dejte alespoň na 30 minut do lednice. Poté ozdobte dle fantazie a chuti. 

Pavlova mandarinková roláda je vynikajícím nadýchaným moučníkem, který se hodí pro jakoukoliv slavnostní příležitost. Oblíbené a krásně vypadající jsou také rolády z piškotového těsta

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli