Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky jsou oblíbeným jídlem Čechů, známé jsou ale téměř po celém světě. Všichni známe klasické karbanátky z mletého masa, dají se ale připravit i z uzeného masa nebo z ryb. Inspirujte se a vyzkoušejte něco nového.

Kdo by neznal masové karbanátky? Rychlý a chutný oběd, nejčastěji podávaný s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší. Možná máte svůj oblíbený recept, zkuste se ale tentokrát inspirovat něčím novým. Věděli jste, že karbanátky se dají plnit nebo dělat na pivu? Podívejte se do našeho výběru a objevte pro sebe další nové a skvělé recepty.

1/15

    1 z 15

    Karbanátek Mydláře

    Karbanátek  Mydláře

    Kouzlo těchto karbanátků z mletého masa spočívá v jednoduchosti a přidání smetany, která karbanátky krásně zvláční. K jejich přípravě nepotřebujete mnoho a když směs necháte uležet, bude ještě chutnější, protože teprve pak se chutě skvěle propojí.

    2 z 15

    Karbanátek se sýrem

    Karbanátek se sýrem Video

    Karbanátky se sýrem potěší všechny milovníky sýrů. Jsou obalované v klasickém trojobalu, takže jsou na povrchu zlatavé a křupavé. Sýr karbanátky skvěle dochutí, takže můžete ubrat soli a koření, přesto vás výsledek nadchne.

    3 z 15

    Kuřecí karbanátky

    Kuřecí karbanátky

    Karbanátky můžete připravit i z kuřecího masa pokrájeného na malé kousky. Zahuštěné jsou bramborou, takže v nich není ani špetka mouky. Zajímavou chuť těmto karbanátkům dodává sýr. Chutnají skvěle k bramborové příloze, ať už zvolíte vařené brambory, brambory pečené v troubě nebo bramborovou kaši.

    4 z 15

    Uzené karbanátky

    Uzené karbanátky

    Tato méně obvyklá obměna karbanátků je pořádně chuťově vyuzená, kromě uzeného masa je v karbanátkách totiž i uzený sýr. Výrazná chuť potěší každý mlsný jazýček a můžete si být jisti, že chuť je opravdu netypická.

    5 z 15

    Čínské karbanátky

    Čínské karbanátky

    Čínské karbanátky jsou také speciální svou chutí. Je v nich totiž kari a sójová omáčka, pro milovníky pikantního jídla dokonce i ostrá paprika. Podávat je můžete s bramborovou kaší, ale výtečně chutnají pouze s hořčicí a chlebem.

    6 z 15

    Loštické karbanátky

    Loštické karbanátky

    Loštice jsou neodmyslitelně spjaty s výrobou olomouckých tvarůžků. Loštické karbanátky tedy nemohou být s ničím jiným než právě s tímto sýrem, který je pověstný svou intenzivní chutí a vůní. Milovníci syrečků budou z tohoto receptu nadšení.

    7 z 15

    Masovo-žampionové karbanátky

    Masovo-žampionové karbanátky

    K mletému masu můžete přidat i žampiony, vznikne tak zajímavá kombinace chutí. Masovo-žampionové karbanátky jsou v tomto případě zahuštěné toustovým chlebem, stejně tak vám ale poslouží i jiné pečivo, jednoduchým řešením jsou obyčejné rohlíky.

    8 z 15

    Fit karbanátek

    Fit karbanátek

    Ve fit karbanátku je vejce jako pojivo nahrazeno bílkovinnou hmotou. Recept je vhodný zejména pro ty, kdo si hlídají množství kalorií. Sůl je v tomto receptu nahrazena směsí koření. Chuť je příjemná a složení "výživné".                                                                                                                                                               

    9 z 15

    Rybí karbanátky

    Rybí karbanátky

    Rybí karbanátky můžete udělat čistě z rybího masa, pokud ho ale nemáte potřebné množství, můžete ho nakombinovat s mletým masem. Na tuto masovou alternativu karbanátku se skvěle hodí filet z kapra.

    10 z 15

    Zbytkové karbanátky

    Zbytkové karbanátky

    Nikdo z nás nechce záměrně plýtvat, ale přece jen se někdy nějaký zbytek najde doma a člověk neví, co s tím. Zbytkové karbanátky jsou z chleba, zbytku sýra, vařených brambor a uzeniny (tentokrát v podobě salámu nebo uzeného masa).

    11 z 15

    Karbanátky z prejtu

    Karbanátky z prejtu

    Karbanátky z prejtu, to je něco pro milovníky zabijačkových pochoutek. Baječná obměna, když už vám klasický prejt zevšedněl. Stačí prejt, vejce, strouhanka a máte hotovo! Karbanátky skvěle chutnají i k chlebu.

    12 z 15

    Plněné uzené karbanátky

    Plněné uzené karbanátky

    Máme i něco pro Pepka námořníka - karbanátky z uzené pomleté krkovice, kdy je mezi plátky vložena vrstva špenátu. Netradiční varianta masa je doplněná o další živiny právě díky špenátu. Karbanátky potěší všechny, kdo rádi kombinují zeleninu s masem.

    13 z 15

    Karbanátky na pivu

    Karbanátky na pivu

    Na první pohled to vypadá na klasické karbanátky, ale po ochutnání zjistíte, že nejsou jen tak ledajaké, jsou totiž na pivuPivo dodá karbanátkům intenzivnější chuť a vůni, určitě je stojí za to vyzkoušet. Můžete použít i pivo nealko, výsledek bude také chutný.

    14 z 15

    Grilovaný plněný karbanátek

    Grilovaný plněný karbanátek

    Jestli už máte dost smažených karbanátků, zkuste jeden grilovaný karbanátek. Směs tohoto karbanátku je doplněna o tvaroh, který maso zvláční. Kromě toho je karbanátek plněný hermelínem, který se v karbanátku báječně rozteče a chutě se skvěle propojí.

    15 z 15

    Karbanátky z tresky se zeleninou

    Karbanátky z tresky se zeleninou

    Jeden ze zdravějších verzí karbanátků je karbanátek z tresky, ve kterém najdete i nastrouhanou mrkev nebo čínské zelí. Lehká křupavost zelí skvěle doplní jemné maso z tresky a výsledek vás příjemně překvapí.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli