Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak používat melasu? Černý zázrak se přidává do pečiva, marinád i salátových zálivek
Zdroj: Toprecepty

Melasa sice hustotou na první pohled připomíná med, je však velmi tmavá a její chuť je jiná, výraznější. Tento hustý sirup vzniká především při výrobě cukru z cukrové třtiny nebo cukrové řepy. Melasa je mimořádně bohatá na minerály a vitamíny, právě z toho důvodu si získala pojmenování "černý zázrak".

I když melasa vzniká jen jako vedlejší produkt, přesto je považována za velmi výživnou - mimo jiné vyniká obsahem minerálních látek. Její chuť je méně obvyklá a ne každému příjemná, proto s konzumací melasy začínejte opatrně. Můžete konzumovat lžičku ráno na lačno, ale vhodná je i jako zdravé sladidlo.

Jak používat melasu

Melasa má zajímavou a silnou chuť. Konzumujte ji buď samotnou ze lžičky nebo ji používejte jako přírodní hodnotné sladidlo. Počítejte s tím, že zvýrazní barvu pokrmu nebo nápoje. Máme pro vás několik tipů na konzumaci melasy: 

Využití melasy je všestranné, příkladem je následující videorecept. S melasou zacházejte opatrně, s jejím množstvím to nepřehánějte, ať některé strávníky neodradíte neobvyklou chutí.

Jaké jsou vaše zkušenosti s melasou? Používáte ji? Budeme rádi, když nám o tom napíšete.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli