Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Hovězí maso 1 názor

Suroviny

1 kg hovězího krku nebo kližky
1 cibule
3 stroužky česneku
popř. tymián nebo rozmarýn
Na BBQ omáčku:
2 PL oleje
1 menší cibule
1 větší stroužek česneku
150 ml rajčatové passaty
1 PL worcesteru
1 PL uzené sladké papriky
1 PL octa (jablečný, vinný)
1 PL javorového sirupu (třtinového cukru)
1 KL melasy (tu jsem já nedala)
1 KL dijonské hořčice
1-2 KL kouřové soli
1 bobkový list
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso můžete připravit v troubě nebo v pomalém hrnci (PH). Nejprve maso osolte, sůl důkladně vmasírujte do masa a na oleji ho ze všech stran zprudka opečte dohněda. Do pekáče nebo PH vložte na dno pokrájenou cibuli, česnek a na to pak maso. Můžete přihodit čerstvé bylinky a vše okořeňte drceným pepřem. Podlijte cca 100 ml vody a přiklopte. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C nebo PH zapněte na stupeň II a nastavte 8 hodin. V troubě po hodině snižte teplotu na 160°C a pečte 4,5 hodiny nebo dokud maso nebude úplně měkké, rozpadající se na vlákna. Během pečení v troubě sledujte výpek, popř. podlijte. Občas maso obraťte. Když je maso zcela měkké, vezměte dvě vidličky a jimi přímo v pekáči maso natrhejte. Musí to jít lehce. Natrhané maso můžete pokrájet na kratší vlákna. Smíchejte s výpekem.

  2. Omáčku připravte následujícím způsobem. V kastrůlku zesklovaťte na oleji hodně najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidejte posekaný česnek. Vlijte rajčatovou passatu, worcester, ocet, hořčici, osolte kouřovou solí a oslaďte javorovým sirupem nebo třtinovým cukrem. Vmíchejte uzenou papriku, bobkový list a opepřete. Nechte provařit a svařte do požadované konzistence, dochuťte. Omáčka by měla mít specifickou kouřovou chuť.
    Maso smíchejte s omáčkou a podávejte v bulce jako burger, obložený zeleninou nebo s hranolky.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou

  • Drobek Drobek

    V originále, aspoň v americkém se to jmenuje pulled pork, takže se dělá z vepřového. Tím nechci říct, že z hovězího to nejde, jen to vepřové netrvá tak dlouho.

    Odpovědět

Tématické fráze: trhané hovězí maso trhané hovězí maso recept hovězi trhané maso trhané hovězí v pomalém hrnci trhany burger trhané maso v bulce trhané hovezi maso recepty recept trhané hovězí maso hovězí trhaný burger recept trhané hovezi maso recept trhané hovězí maso bbq americké trhané maso recept recept trhane maso hovezi trhane govezi bbq trhane maso trhané hovězí pečeně trhane maso bbq recept trhany burger trhákem hovězí pomalý hrnec jak se dělá trhané hovězí maso recepty

Zapomněl/a jsem heslo