Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 031 kJ / 2 397 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,13 g |
| Tuky | 12,75 g |
| Vláknina | 61,61 g |
| Cholesterol | 8 mg |
| Sodík | 3,81 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 466,75 g |
Postup přípravy
Chleby ve formě ráda peču od studeného startu – můžete také někdy vyzkoušet.
Formu s těstem vložíte do studené trouby a teprve potom ji zapnete na 230 °C. Během doby, než se trouba nahřeje, chleba v teple ještě o něco dokyne. Právě proto ale není pečení od studeného startu vhodné pro chleby vykynuté až k hranici překynutí. Dalším zahříváním těsto ještě kyne a než se stačí zapéct a zpevnit, propadne se mu povrch, celý chléb se jakoby zboří do sebe.
Zveřejněno 10. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p50X
Moje poznámka
Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p50X
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 5 hodinami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 5 hodinami
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mufiny s čokoládou
Soltik před 2 hodinami
Smažený sýr - smažák
radekhk před 2 hodinami
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 3 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Ellinnka1 před 3 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
vanilj před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Wacor před 4 hodinami
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 5 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petronil78 před 5 hodinami
Karlovarský knedlík
brozak.cd před 5 hodinami
Bylinková remuláda k pečenému nebo grilovanému masu
Suumaa před 5 hodinami
Tématické fráze:
žitný chléb recept,
recept na chleba,
recept na žitný chléb,
žitný chleba recept,
recepty žitný chléb,
celozrnný chléb recept,
domácí žitný chléb,
recept na domácí žitný chleba,
kváskový chléb kominíček,
recepty na chleba,
chlebové placky recept,
chléb recept,
chléb pečený studeným se startem,
celozrny chleba recepty,
recept na kominíčka,
pečení žitný chleba v troubě videorecepty,
jak udržet zitny kvasek,
jak udrzet kvasek na chleba recept,
žitný chléb se zaparou,
chleb z žitné mouky
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
kvásek,
mouka celozrnná žitná,
podmáslí,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
melasa,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (1)