Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 254 kJ / 2 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,47 g |
Tuky | 47,47 g |
Vláknina | 33,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,90 g |
Sůl | 12,16 g |
Sacharidy | 472,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme cca 12 hodin vykvasit.
Slunečnicová jadérka můžeme nasucho opražit na pánvi - více voní. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin, melasu rozmíchanou ve vodě. Uhněteme těsto, které necháme asi 1-2 hodiny kynout. Krok 3: Rozkynuté těsto zlehka propracujeme a vytvarujeme bochník, který uložíme kynout do moukou vysypané ošatky. Také na 1-2 hodiny. Krok 4: Včas rozehřejeme troubu na 230°C, vykynutý bochník opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a dáme upéct (45-50 minut).
Slunečnicová jadérka můžeme nasucho opražit na pánvi - více voní. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin, melasu rozmíchanou ve vodě. Uhněteme těsto, které necháme asi 1-2 hodiny kynout. Krok 3: Rozkynuté těsto zlehka propracujeme a vytvarujeme bochník, který uložíme kynout do moukou vysypané ošatky. Také na 1-2 hodiny. Krok 4: Včas rozehřejeme troubu na 230°C, vykynutý bochník opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a dáme upéct (45-50 minut).
Zveřejněno 18. 11. 2018 18:37
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slunečnicový chléb s melasou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GpR
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kachní stehna na zelí: Šťavnaté masíčko a kyselá zelenina jsou báječnou kombinací, kterou zvládne i začátečník
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s jablkem a Margotkou
daniela1262 před 1 hodinou
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 11 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 11 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 12 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 12 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 13 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 13 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 13 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 14 hodinami
Komentáře (3)