Marcipán z marshmallow

Postup přípravy receptu

  1. Pěnové bonbóny mají většinou kombinaci barev, v tomto případě byly bílorůžové.

  2. Nejlépe nůžkami odstřihneme barevné od bílého.

  3. Růžové kousky bonbonů zastříkneme citronem a dáme asi na 20 s na plný výkon do mikrovlnky.

  4. Vyndáme, ochutíme příchutí mandlí (3+3 kapky) a do napěněné hmoty začneme postupně přidávat prosátý moučkový cukr a kulatou špičkou nože ho postupně přimícháváme.

  5. Když už se hmota příliš nelepí, vyklopíme na vál a zapracováváme další cukr, až se nám vytvoří vláčná hmota podobná plastelíně.

  6. Stejně postupujeme s bílými kousky, ve fázi hnětení můžeme přidávat libovolné práškové nebo tekuté potravinářské barvivo.

  7. Růžičky: z vyváleného plátu hmoty si vykrojíme kolečka o průměru asi 3 cm, na jedné straně je trochu špičkami prstů povytáhneme a trochu umačkáme.

  8. Jedno kolečko svineme do ruličky a ostatní kolečka postupně nabalujeme do květu tou umačkanou stranou nahoru a lísteček trochu ohneme (jako že se rozvíjí).

  9. Necháme zaschnout. Pokud potřebujeme, můžeme hmotu znovu nahřát a případně citronem trochu naředit.

  10. Tuto hmotu můžeme použít i k potahování dortů.

  11. Pokud chceme hnědou barvu, už při rozpouštění v mikrovlnce přidáme trochu čokolády, případně pak přisypeme kakao.

Poznámka od kuchařky

Z 10 bonbónů ze sáčku JOJO na obrázku bylo z růžové hmoty 7 růžiček a z bílé hmoty 1 růžička a 20 zelených lístečků přibarvených práškovou barvou. Růžové nejsou přibarvené.

V tomto případě není nutno používat mandlové příchutě (trestě). Bonbóny mají svou chuť a stejně tak budou chutnat i ozdoby.

Můžeme barvit i kakaem jako na obr.5 http://www.toprecepty.cz/recept/7441-pytel-penez/.

Marcipánová (mandlová) příchuť je věcí chuti. Na těchto stránkách je mnoho receptů na "marcipán", kde se žádná příchuť nepřidává. Ale pokud smíchám cukr se sušeným mlékem a neochutím ho mandlovou příchutí, bude pořád chutnat jen jako cukr a mléko, nikoliv jako marcipán.

Tento recept obíhá v různých podobách snad na všech kuchařských webech, ale tady chyběl.

Komentáře k receptu Marcipán z marshmallow

  • bananas bananas

    :-K:yes: sikulka;-)

    Odpovědět

  • jaja jaja(neregistrovaná)

    dobry den dneska jsem ji poprve zkoušela a zda se mi takova praškova ta hmota,jakoby sam cukr.delam neco špatne?i chuti je moc cukrova.jinak už ji mam hotovou.ale byl to děs.:-(

    Odpovědět

  • Iduun Iduun

    Ahoj, dnes se chystám tuto hmotu vyzkoušet - budu dělat dceři dort k prvním narozeninám. Zajímalo by mě, jak dobře drží ozdobičky z této hmoty na potahu ze stejné hmoty. Slyšela jsem totiž , že to k sobě nelepí jako marcipán....?
    A ještě někde dole jste psala že se ozdoby nesmí dát do lednice - že by zvhly. To platí jen na ozdoby, nebo celý potažený dort dá do lednice můžu???
    Díky moc za odpovědi.

    Odpovědět

  • Hella Hella (autorka receptu)

    zuzikuk: barvivo se dá koupit normálně v Drogerii, ale asi ne v supermarketech..

    Odpovědět

  • zuzikuk zuzikuk

    Kde se dá koupit to barvivo? Nikde jsem ho zatím nenašla.:-K

    Odpovědět

  • mirka mirka(neregistrovaná)

    ;-):-*skvělé:-*;-)

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

  • Hella Hella (autorka receptu)

    Dasamu: Neroztéká se, dort se může udělat předem.

    Odpovědět

  • Dasamu Dasamu

    Dobrý den, ráda bych vyzkoušela potahovku z "maršmelou" na dort pro dcerku. Nevím však jestli je možné dort potáhnout touto hmotou už den předem a nechat do druhého dne v lednici, aby se třeba nezačala roztýkat pokud navlhne. Moc děkuji.

    Odpovědět

  • irka.v irka.v

    Tak jsem zkusila udělat potahovku a úplně suprový recept ,krásně se s hmotou pracovalo a nádherně to šlo i vyválet na tenko .Pracovalo se stím jak s látkou to jsem vůbec nečekala a děkuji za recept ,posílám bodík:-K:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella (autorka receptu)

    Blauee, těžko se popisuje jakákoliv chuť. Chuť bonbonů znáš a že je to sladké je také jasné. Nejlepší by bylo si to třeba z jednoho bonbonu zkusit ;-)

    Odpovědět

  • Blauee Blauee(neregistrovaný)

    Ahoj, tento recept mě velmi zaujal..už jsem ho jednou viděla v jiné podobě, ale abych se přiznala, vyšel z toho ..ani nevim co :D ráda bych se tě zeptala, jako má hmota chuť..Jedná se mi o to, jestli není moc sladká, mám náročného tatínka, který slazení moc nemusí:-p děkuji ti za odpověď:-K

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    tak hmota se mi nakonec vůbec nepovedla :( nevím co jsem udělala špatně, ale vůbec nešla rozválet, tvarovat prostě nic. Samozřejmě vůbec nechci říct že je to špatný recept. Třeba se mi někdy podaří lépe :) ale jedno plus to mělo, dort vypadal aspoň trochu hezky asi po půl hodině co jsme hmotu dali do trouby :D ale jíst se nedala :D

    Odpovědět

  • clarea clarea

    dekuji moc zrovna jdu delat. tak snad;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella (autorka receptu)

    Clareo, to je těžká odpověď, na tvoje otázky. Nevím, na jakou barvu bys tu růžovou chtěla přebarvit, tak nevím, jestli by to šlo. Růžovou na bílou, žlutou a ostatní světlé barvy neobarvíš. Doporučla bych ti, aby sis to na jednom bonbonu zkusila a uvidíš, jestli to vyjde. Jinak bys musela zkusit koupit jinou barvu bonbonů (prodávají se ) nebo zvolit zcela jinou potahovací hmotu. Ohledně tvojí otázky, kolik je potřeba bonbonů na potažení dortu, ti taky nemůžu dát přesnou odpověď.
    Nevím, jak je tvůj dort velký , jak je vysoký, jak jsi zručná při potahování dortu - tj. jak tence hmotu dokážeš rozválet a na dort ji přenést. Pokud je hmota silnější, je to jednodušší, pokud je tenká, může se protrhnout. Takže jen informativně lze říci, že na potažení klasického dortu o průměru asi 23 cm, by ti mělo stačit asi 1,5 sáčku zn.JOJO. Pokud nemáš žádné zkušenosti s potahováním dortu, doporučla bych ti, aby sis udělala marcipán a pak si zkusila "potáhnout" třeba obrácený hrnec. Marcipán nezničíš a můžeš zkoušet tak dlouho, až se to povede! Možná, že na tvůj dotaz bude reagovat ještě někdo zkušenější a dozvíš se víc. Jinak ti přeju, ať se zadaří!

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: marcipan recept marcipán recept na marcipán maršmelou marcipán z bonbonů marcipánové ozdoby na dort potahovací hmota z marshmallow ozdoby z marcipánu potahovací hmota na dorty recept na fondan z maršmelou hmota z marshmallow maršmelou hmota marshmallow hmota potahovací hmota marshmallow potahovací hmota s marsmelou maršmelou bonbony marcipán z maršmelou maršmelou recept marcipán s maršmelou potahovací hmota z bonbónů