Marcipán z marshmallow

Hella Kuchařka: Hella

Cukroví , Nepečené 49 názorů

Suroviny

bonbóny Marshmallow
citronová šťáva
cukr moučka
hořké mandle
sladká mandle
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pěnové bonbóny mají většinou kombinaci barev, v tomto případě byly bílorůžové.

  2. Nejlépe nůžkami odstřihneme barevné od bílého.

  3. Růžové kousky bonbonů zastříkneme citronem a dáme asi na 20 s na plný výkon do mikrovlnky.

  4. Vyndáme, ochutíme příchutí mandlí (3+3 kapky) a do napěněné hmoty začneme postupně přidávat prosátý moučkový cukr a kulatou špičkou nože ho postupně přimícháváme.

  5. Když už se hmota příliš nelepí, vyklopíme na vál a zapracováváme další cukr, až se nám vytvoří vláčná hmota podobná plastelíně.

  6. Stejně postupujeme s bílými kousky, ve fázi hnětení můžeme přidávat libovolné práškové nebo tekuté potravinářské barvivo.

  7. Růžičky: z vyváleného plátu hmoty si vykrojíme kolečka o průměru asi 3 cm, na jedné straně je trochu špičkami prstů povytáhneme a trochu umačkáme.

  8. Jedno kolečko svineme do ruličky a ostatní kolečka postupně nabalujeme do květu tou umačkanou stranou nahoru a lísteček trochu ohneme (jako že se rozvíjí).

  9. Necháme zaschnout. Pokud potřebujeme, můžeme hmotu znovu nahřát a případně citronem trochu naředit.

  10. Tuto hmotu můžeme použít i k potahování dortů.

  11. Pokud chceme hnědou barvu, už při rozpouštění v mikrovlnce přidáme trochu čokolády, případně pak přisypeme kakao.

Poznámka

Z 10 bonbónů ze sáčku JOJO na obrázku bylo z růžové hmoty 7 růžiček a z bílé hmoty 1 růžička a 20 zelených lístečků přibarvených práškovou barvou. Růžové nejsou přibarvené.

V tomto případě není nutno používat mandlové příchutě (trestě). Bonbóny mají svou chuť a stejně tak budou chutnat i ozdoby.

Můžeme barvit i kakaem jako na obr.5 http://www.toprecepty.cz/recept/7441-pytel-penez/.

Marcipánová (mandlová) příchuť je věcí chuti. Na těchto stránkách je mnoho receptů na "marcipán", kde se žádná příchuť nepřidává. Ale pokud smíchám cukr se sušeným mlékem a neochutím ho mandlovou příchutí, bude pořád chutnat jen jako cukr a mléko, nikoliv jako marcipán.

Tento recept obíhá v různých podobách snad na všech kuchařských webech, ale tady chyběl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 207 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marcipán z marshmallow

  • bananas bananas

    :-K:yes: sikulka;-)

    Odpovědět

  • jaja jaja(neregistrovaná)

    dobry den dneska jsem ji poprve zkoušela a zda se mi takova praškova ta hmota,jakoby sam cukr.delam neco špatne?i chuti je moc cukrova.jinak už ji mam hotovou.ale byl to děs.:-(

    Odpovědět

  • Iduun Iduun

    Ahoj, dnes se chystám tuto hmotu vyzkoušet - budu dělat dceři dort k prvním narozeninám. Zajímalo by mě, jak dobře drží ozdobičky z této hmoty na potahu ze stejné hmoty. Slyšela jsem totiž , že to k sobě nelepí jako marcipán....?
    A ještě někde dole jste psala že se ozdoby nesmí dát do lednice - že by zvhly. To platí jen na ozdoby, nebo celý potažený dort dá do lednice můžu???
    Díky moc za odpovědi.

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    zuzikuk: barvivo se dá koupit normálně v Drogerii, ale asi ne v supermarketech..

    Odpovědět

  • zuzikuk zuzikuk

    Kde se dá koupit to barvivo? Nikde jsem ho zatím nenašla.:-K

    Odpovědět

  • mirka mirka(neregistrovaná)

    ;-):-*skvělé:-*;-)

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Dasamu: Neroztéká se, dort se může udělat předem.

    Odpovědět

  • Dasamu Dasamu

    Dobrý den, ráda bych vyzkoušela potahovku z "maršmelou" na dort pro dcerku. Nevím však jestli je možné dort potáhnout touto hmotou už den předem a nechat do druhého dne v lednici, aby se třeba nezačala roztýkat pokud navlhne. Moc děkuji.

    Odpovědět

  • irka.v irka.v

    Tak jsem zkusila udělat potahovku a úplně suprový recept ,krásně se s hmotou pracovalo a nádherně to šlo i vyválet na tenko .Pracovalo se stím jak s látkou to jsem vůbec nečekala a děkuji za recept ,posílám bodík:-K:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Blauee, těžko se popisuje jakákoliv chuť. Chuť bonbonů znáš a že je to sladké je také jasné. Nejlepší by bylo si to třeba z jednoho bonbonu zkusit ;-)

    Odpovědět

  • Blauee Blauee(neregistrovaný)

    Ahoj, tento recept mě velmi zaujal..už jsem ho jednou viděla v jiné podobě, ale abych se přiznala, vyšel z toho ..ani nevim co :D ráda bych se tě zeptala, jako má hmota chuť..Jedná se mi o to, jestli není moc sladká, mám náročného tatínka, který slazení moc nemusí:-p děkuji ti za odpověď:-K

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    tak hmota se mi nakonec vůbec nepovedla :( nevím co jsem udělala špatně, ale vůbec nešla rozválet, tvarovat prostě nic. Samozřejmě vůbec nechci říct že je to špatný recept. Třeba se mi někdy podaří lépe :) ale jedno plus to mělo, dort vypadal aspoň trochu hezky asi po půl hodině co jsme hmotu dali do trouby :D ale jíst se nedala :D

    Odpovědět

  • clarea clarea

    dekuji moc zrovna jdu delat. tak snad;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Clareo, to je těžká odpověď, na tvoje otázky. Nevím, na jakou barvu bys tu růžovou chtěla přebarvit, tak nevím, jestli by to šlo. Růžovou na bílou, žlutou a ostatní světlé barvy neobarvíš. Doporučla bych ti, aby sis to na jednom bonbonu zkusila a uvidíš, jestli to vyjde. Jinak bys musela zkusit koupit jinou barvu bonbonů (prodávají se ) nebo zvolit zcela jinou potahovací hmotu. Ohledně tvojí otázky, kolik je potřeba bonbonů na potažení dortu, ti taky nemůžu dát přesnou odpověď.
    Nevím, jak je tvůj dort velký , jak je vysoký, jak jsi zručná při potahování dortu - tj. jak tence hmotu dokážeš rozválet a na dort ji přenést. Pokud je hmota silnější, je to jednodušší, pokud je tenká, může se protrhnout. Takže jen informativně lze říci, že na potažení klasického dortu o průměru asi 23 cm, by ti mělo stačit asi 1,5 sáčku zn.JOJO. Pokud nemáš žádné zkušenosti s potahováním dortu, doporučla bych ti, aby sis udělala marcipán a pak si zkusila "potáhnout" třeba obrácený hrnec. Marcipán nezničíš a můžeš zkoušet tak dlouho, až se to povede! Možná, že na tvůj dotaz bude reagovat ještě někdo zkušenější a dozvíš se víc. Jinak ti přeju, ať se zadaří!

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: marcipan recept marcipán recept na marcipán marcipán z bonbonů marcipánové ozdoby na dort maršmelou potahovací hmota z marshmallow ozdoby z marcipánu potahovací hmota na dorty recept na fondan z maršmelou hmota z marshmallow maršmelou hmota marshmallow hmota potahovací hmota marshmallow potahovací hmota s marsmelou maršmelou bonbony maršmelou recept marcipán z maršmelou marcipán s maršmelou potahovací hmota z bonbónů

Zapomněl/a jsem heslo