Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Všichni tak nějak víme, že rybí maso je pro naše tělo dobré. I přes to se ale u nás netěší velké oblibě a je to škoda. Pojďme si shrnout ty nejdůležitější pozitiva, která nám konzumace ryb nabízí a na závěr si můžete své znalosti ověřit v kvízu.

Rybí maso obsahuje velké množství bílkovin, má nízký obsah cholesterolu a je bohaté na zinek, selen, železo a vitamín B12. Je lehce stravitelné a na jeho přípravu nepotřebujeme mnoho času ani nikterak vysoké teploty. Jaké jsou jeho další výhody?

Rybí maso

Ryby dělíme na mořské a sladkovodní podle toho, kde žijí.

  • Ryby bychom měli konzumovat alespoň 2x týdně.
  • Musíme pamatovat na to, že se rybí maso kazí rychleji. V lednici ho můžeme skladovat maximálně 4 dny.
  • Rybí maso přejímá pachy a naopak své aroma přenese na ostatní potraviny v chladničce. Je proto dobré ho skladovat v uzavíratelné nádobě.
  • Rybí maso vaříme pozvolna, podle velikosti 20–40 minut.
  • Rybí porce solíme těsně před tepelnou úpravou, větší porce nebo celé ryby můžeme solit i desítky minut předem. 
  • Ke smaženému rybímu masu se nejlépe hodí jen sůl a kmín. Vhodně ho doplní také bylinky, jako jsou libeček, oregano nebo meduňka.

Své znalosti o rybách a rybím mase si otestujte v následujícím poučném kvízu a budeme rádi, když nám do komentářů napíšete, jak jste dopadli.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více