16 pochoutek z mořských plodů, které nám prodlouží vzpomínky na dovolenou u moře
Mořskými plody rozumíme pokrmy, připravené z mořských živočichů. Těmi jsou ryby (losos, tuňák), měkkýši (mušle, kalamáry) a korýši (krab, langusta). Připravují se v kuchyních celého světa, převážně však v přímořských zemích.
Dovolená u moře znamená ochutnat pokrmy místních kuchyní. Některá jídla jsou tak výtečná, že se po návratu z rekreace snažíme aspoň nějakou dobu připravovat a ochutnávat mořské plody i u nás doma. U bazénu pak se zavřenýma očima cítíme pláž, moře a přístavní restaurace, a naše dovolená se tak o malý kousek prodlouží.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Mušle po francouzsku
- Pikantní krevety v kokosovém krému
- Humr s máslovocitrónovou omáčkou
- Sardinky s omáčkou a zeleninou
- Hlemýždi (šneci) po burgundsku
- Česnekové krevetky
- Filety z aljašské tresky na másle
- Chapadla chobotnice na česneku a citrusech
- Tuňák po chunansku
- Grilované mušle svatého Jakuba ve slanině i bez
- Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang
- Bylinkový losos
- Kalamáry s krevetami v pikantní omáčce
- Smažený platýs s bramborovo-brokolicovými noky
- Mušle a krevety
- Mořský vlk s citronový pepřem
1/16
1/16
Komentáře