

Kmínový výborný chléb z domácí pekárny
Suroviny 8 porcí
- 350 ml podmáslí
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 500 g mouky
- 1 balíček sušeného droždí
Postup přípravy receptu
Do pekárny nalijeme podmáslí, přidáme mouku a ostatní ingredience.
Zapneme na program na pečení chleba - dle druhu pekárny který máme a jak jsme zvyklé.
Pár praktických doporučení:
Je dobře všechny suroviny nechat tak hodinu v jedné místnosti, aby měly stejnou teplotu.
Místo sušeného droždí je možné nadrobit do těsta půlku kostky čerstvého droždí, v tom případě přidávám necelou čajovou lžičku cukru.
Mouku lze použít pšeničnou hladkou, či namíchat s žitnou chlebovou a grahamovou, nic se tím nepokazí.
Do těsta často přidávám semínka lnu, sezamu, dýňová loupaná semínka, semínka slunečnic, fantazii se meze nekladou.
Poznámka od kuchařky
Pokud to stihnu, že těsto je vymícháno a vykynuto, uhladím jeho povrch rukou namočenou ve studené vodě, pokmínuji a lehce posolím. Vypadá tak potom pěkně.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kmínový výborný chléb z domácí pekárny
-
Mizera: brambory v chlebu jsou vždycky super
-
Nazdar lidi , dobrý recept , přidal jsem 3 vařené brambory nastrouhané nahrubo
-
Roxana: Přemýšlím o tom, že k fotu je nutné přidat vždy nějaký specifický předmět, který nikdo nebude mít. A foto neupravovat, nicméně tohle budu řešit.
-
Iness: No tohle moje hlava nevezme ani když bude ve formě, což jsem více večer jak ráno. Zkusím tam napsat, ty stránky skutečně neznám.
-
magdalenka: To je také jediné řešení.
-
Roxana: To sa tej redakcie môžeš opýtať, nie?
-
Tak to mi tedy v tuhle pokročilou hodinu hlava nebere
.
-
jirholu: Začínám jančit, smím svůj VLASTNÍ RECEPT S VLASTNÍM FOTEM ZVEŘEJNIT ČI NE? Je tu nějaké nedorozumění, už se stalo, že stejné foto, jako mám já, bylo na jiném webu u receptu, web jsem neznala, nikdy tam nebyl,nikdy nic nevkládala.
Foto je totožné, jenže já jsem recept vložila asi o čtvrt roku (cca) dříve!
Proti mně hraje fakt, že pod tím fotem, které je stejné se podepsala redakce a to už jsem to dávno měla zveřejněné. Tak tohle ale nechápu.
Redakci bude věřit každý, ale jak jsem od nich já mohla kopírovat něco, co oni vložili za asi - nevím teď jistě, ale všude jsou data - po mně???? -
Roxana: V pořádku
-
jirholu: Ano, je to můj recept i s mým nickem.
-
-
fb.lib: popravdě řečeno, já dávám pšeničnou bílou mouku minimálně. Sortiment se dost zozšířil a bílá pšeničná není nejzdravější.
Dělám hodně z podmáslí, i z piva, když byla pekárna nová, tak jsem experimentovala jak o život, moc mne to bavilo!
A děsně miluji semínka všeho druhu, jednou si tam asi nasypu ptačí zob! -
Určitě vyzkouším,dám s žitnou na půl a to podmáslí tam musí udělat zázrak.Jednoduchost a krásně vypadá. +1