Kmínový výborný chléb z domácí pekárny

Roxana Kuchařka: Roxana

Doba přípravy: 2 hod. 8 porcí Domácí pekárna 11 názorů

Suroviny

350 ml podmáslí
2 lžičky soli
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
500 g mouky
1 balíček sušeného droždí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme podmáslí, přidáme mouku a ostatní ingredience.

  2. Zapneme na program na pečení chleba - dle druhu pekárny který máme a jak jsme zvyklé.

  3. Pár praktických doporučení:
    Je dobře všechny suroviny nechat tak hodinu v jedné místnosti, aby měly stejnou teplotu.
    Místo sušeného droždí je možné nadrobit do těsta půlku kostky čerstvého droždí, v tom případě přidávám necelou čajovou lžičku cukru.
    Mouku lze použít pšeničnou hladkou, či namíchat s žitnou chlebovou a grahamovou, nic se tím nepokazí.
    Do těsta často přidávám semínka lnu, sezamu, dýňová loupaná semínka, semínka slunečnic, fantazii se meze nekladou.

Poznámka

Pokud to stihnu, že těsto je vymícháno a vykynuto, uhladím jeho povrch rukou namočenou ve studené vodě, pokmínuji a lehce posolím. Vypadá tak potom pěkně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kmínový výborný chléb z domácí pekárny

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Roxana: Přemýšlím o tom, že k fotu je nutné přidat vždy nějaký specifický předmět, který nikdo nebude mít. A foto neupravovat, nicméně tohle budu řešit.

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Iness: No tohle moje hlava nevezme ani když bude ve formě, což jsem více večer jak ráno. Zkusím tam napsat, ty stránky skutečně neznám.

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    magdalenka: To je také jediné řešení.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Roxana: To sa tej redakcie môžeš opýtať, nie?

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Tak to mi tedy v tuhle pokročilou hodinu hlava nebere:-//:-D.

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    jirholu: Začínám jančit, smím svůj VLASTNÍ RECEPT S VLASTNÍM FOTEM ZVEŘEJNIT ČI NE? Je tu nějaké nedorozumění, už se stalo, že stejné foto, jako mám já, bylo na jiném webu u receptu, web jsem neznala, nikdy tam nebyl,nikdy nic nevkládala.
    Foto je totožné, jenže já jsem recept vložila asi o čtvrt roku (cca) dříve!
    Proti mně hraje fakt, že pod tím fotem, které je stejné se podepsala redakce a to už jsem to dávno měla zveřejněné. Tak tohle ale nechápu.

    Redakci bude věřit každý, ale jak jsem od nich já mohla kopírovat něco, co oni vložili za asi - nevím teď jistě, ale všude jsou data - po mně????:-?

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Roxana: V pořádku :-D:yes:

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    jirholu: Ano, je to můj recept i s mým nickem.

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    fb.lib: popravdě řečeno, já dávám pšeničnou bílou mouku minimálně. Sortiment se dost zozšířil a bílá pšeničná není nejzdravější.
    Dělám hodně z podmáslí, i z piva, když byla pekárna nová, tak jsem experimentovala jak o život, moc mne to bavilo!

    A děsně miluji semínka všeho druhu, jednou si tam asi nasypu ptačí zob!:-p

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Určitě vyzkouším,dám s žitnou na půl a to podmáslí tam musí udělat zázrak.Jednoduchost a krásně vypadá. +1:yes::yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na chleba z domácí pekárny chleba z domácí pekárny chléb z domácí pekárny chléb z domácí pekárny recepty kmínový chléb z domácí pekárny chleba z domácí pekárny recepty domácí chleba z pekárny recept chleba z domácí pekárny recepty na domácí chleba z pekárny domácí chléb z pekárny recepty domácí pekárna chleba recept na chléb z domácí pekárny chleba z domácí pekárny recept kmínový chleba z domácí pekárny chléb s domácí pekárny recept kmínový chléb z pekárny chleba z pekárny recept na domácí chléb z domácí pekárny recepty domácí chleba do domácí pekárny recept na domácí chleba z pekárny

Zapomněl/a jsem heslo