Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejen milovníci ikonického Big Macu ocení recept na cibulovou roládu. Je v ní mleté maso, sýr, salát a kyselé okurky, vše dochucené dresinkem ze základních omáček. Budete překvapení, jak snadná a rychlá je.

V cibulové roládě, stejně jako v Big Macu, hraje prim chuť masa ve spojení s kyselými okurkami. K tomu opečená cibule, čerstvý salát a vychytaný dresink a roláda à la známý hamburger je na světě.

Jak na cibulovou roládu

Kromě jiného budete na cibulovou roládu potřebovat především hodně cibule.

  1. Cibuli nakrájejte na tenké kroužky a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem.
  2. Cibulové kroužky posypejte nastrouhaným sýrem a dejte péct.
  3. Osolené mleté hovězí maso opečte na pánvi. Přidejte trochu pepře a sladké papriky.
  4. Opečenou cibulovou placku nechte vychladnout a poté na ni rozložte plátkový sýr (čedar) a rozprostřete osmažené maso.
  5. Znovu nechte krátce zapéct.
  6. Mezitím si připravte dresink: Smíchejte majonézu, kečup, hořčici, nálev z okurek, sůl, mletou papriku a pepř.
  7. Okurky a ledový salát nakrájejte na plátky.
  8. Upečenou placku potřete dresinkem a poklaďte kyselými okurkami a salátem.
  9. Placku opatrně sviňte do rolády a nakrájejte na jednotlivé porce.

Cibulová roláda rozhodně stojí za vyzkoušení.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli