Big Mac z McDonalds

tastyfoodeu Kuchař: tastyfoodeu

Doba přípravy: 30 2 porce Minutky 3 názory

Suroviny

400 g mletého hovězího masa
Dresing:
60 g majonézy
1 kyselá okurka (nakrájená na drobné kostičky)
1/4 lžičky bílého pepře
1/2 lžičky uzené papriky
1 lžička vinného octa
1/2 lžičky granulovaného česneku
1/2 lžičky granulované cibule
1 lžička žluté hořčice
Dále:
1 kyselá okurka
2-3 bulky na burger
trošku ledového salátu
1 cibule
2 plátky sýru Cheddar
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme dresing. Do mísy dáme všechny přísady, vše důkladně smícháme a dáme do lednice.

  2. Z hovězího masa uděláme 4 hromádky. Nijak nedochucujeme. Snažíme se je udělat co nejtenčí. Dáme je na pánev a osmažíme z obou stran.
    Na 2 masa dáme sýr, aby se roztekl.

  3. Příprava bulek:
    Bulky rozřízneme na 3 části. Spodek, střed a vršek. Můžeme na 2, ale budeme potřebovat více bulek. Každou část dáme na pánev. Až budou bulky lehce osmahlé, tak je sundáme z pánve.

  4. Začneme sestavovat burger:
    Spodní bulku potřeme dresingem.
    Na dresing dáme cibuli, kterou jsme nakrájeli na malé kostičky.
    Na cibuli dáme ledový salát nakrájený na slabé nudličky.
    Na salát přijde maso se sýrem.
    Na maso dáme střední část bulky, kterou také potřeme dresingem.
    Na dresing přijde opět cibule a salát.
    Na salát přijde kyselá okurka, kterou jsme nakrájeli na slabé plátky.
    Na okurku přidáme maso bez sýru. Na maso položíme poslední část bulky.

Poznámka

Video s postupem naleznete: https://youtu.be/WpQ2oGB3g0w

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Big Mac z McDonalds

  • Lenunka Lenunka

    Eja57: na tom videu to ale vypadá trošku jinak:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Lenunka: ten sýr jak píše autor po otočení placičky na té hotové straně jen trochu povolí, funguje to stejně jako když ho dáš do bulky pod maso...si myslím...

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    400 g masa na dvě porce je moc, do jedné porce patří dvě placičky po cca 55 gramech. Je také dobré si je "uplácat" na pečícím papíru nebo folii a strčit na chvilku do mrazáku, lépe se s nimi pak na pánvi pracuje.Sice se neochucuje masová směs, ale při opékání se maso samozřejmě osolí a opepří, a ten sýr se dává pod spodní maso na housku, neškvaří se na pánvi:-)

    Odpovědět

TIP dne na email

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít