Plněné košíčky Pavlova způsobují Pavlovův reflex. Ověřte to s videonávodem
Dezert Pavlova z vaječných bílků je svou chutí unikátní a svým tvarem snadno poznatelný. Avšak i tento dezert má různé varianty, jak ho doladit či vylepšit. Čerstvé ovoce a vanilkový krém jsou jedna z možností.
Na košíčky Pavlova budete potřebovat papírové košíčky na muffiny a cukrářský sáček. Pak už jen stačí trochu trpělivosti, než se sníh z vaječných bílků vysuší v troubě, a nepopsatelně dobrý dezert je na světě.
Příprava košíčků Pavlova
Podívejte se, jaké k přípravě košíčků Pavlova i vanilkového krému budete potřebovat suroviny.
- Bílky nalijte do čisté a odmaštěné mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte pevný lesklý sníh.
- Do sněhu opatrně vmíchejte kukuřičný škrob.
- Hmotu přemístěte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou.
- Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte sníh po obvodu papírového košíčku.
- Sníh sušte v troubě asi 2 hodiny na 100 °C.
- Mezitím si připravte vanilkový krém, jímž hotové a vychladlé košíčky naplňte.
- Košíčky dozdobte marmeládou z lesního ovoce, šlehačkou a čerstvými jahodami.
Komu nestačí košíčky, ten si může připravit i dort Pavlova.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře