Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dezert Pavlova z vaječných bílků je svou chutí unikátní a svým tvarem snadno poznatelný. Avšak i tento dezert má různé varianty, jak ho doladit či vylepšit. Čerstvé ovoce a vanilkový krém jsou jedna z možností.

Na košíčky Pavlova budete potřebovat papírové košíčky na muffiny a cukrářský sáček. Pak už jen stačí trochu trpělivosti, než se sníh z vaječných bílků vysuší v troubě, a nepopsatelně dobrý dezert je na světě.

Příprava košíčků Pavlova

Podívejte se, jaké k přípravě košíčků Pavlova i vanilkového krému budete potřebovat suroviny.

  1. Bílky nalijte do čisté a odmaštěné mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte pevný lesklý sníh.
  2. Do sněhu opatrně vmíchejte kukuřičný škrob.
  3. Hmotu přemístěte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou.
  4. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte sníh po obvodu papírového košíčku.
  5. Sníh sušte v troubě asi 2 hodiny na 100 °C.
  6. Mezitím si připravte vanilkový krém, jímž hotové a vychladlé košíčky naplňte.
  7. Košíčky dozdobte marmeládou z lesního ovoce, šlehačkou a čerstvými jahodami.

Komu nestačí košíčky, ten si může připravit i dort Pavlova.

Komentáře

Další tipy a triky