

Vegan Pavlova s kokosovou šlehačkou
Suroviny
- 110 g vody z plechovky cizrny
- 150 g cukru
- půl lžičky xantanové gumy
- semínka z jednoho vanilkového lusku
- Na kokosovou šlehačku:
- 400 g tuhého kokosového mléka
- kapka červené gelové potravinářské barvy
- Na ozdobu:
- ovoce a květiny co jsou zrovna po ruce (granátové jablko, hroznové víno, pomeranč…)
Postup přípravy receptu
Jako první jsem večer předem dala do lednice ztuhnout kokosové mléko.
Druhý den jsem pomocí sítka dostala ven vodu z cizrny - mělo by jí být těch 110 g.
Pomocí šlehače jsem začala tu vodu šlehat stejně jako bílky. Po pár prošleháních jsem přidala xantanovou gumu a vyšlehala do tuha - díky xantanu to bude hned.. Když byl sníh tuhý, začala jsem postupně po lžících zašlehávat cukr.
Po vyšlehání jsem připravila tři plechy s pečícím papírem. Na každý plech jsem pomocí zdobícího sáčku udělala kruh. Všechny kruhy by měly být stejně velké.
Cizrnové kruhy jsem pekla (sušila) v troubě při 100 °C zhruba 1,5-2 hodiny.
Z plechů jsem je sloupala, až když úplně vychladly.Mezitím jsem vyndala kokosové mléko z lednice a odstranila z něj tu tekutou část (šlehat budeme jen to husté, to tekuté použijte třeba do omáčky).
Potom jsem ho pomocí šlehače vyšlehala jako klasickou smetanu. Po vyšlehání jsem přidala kapku červeného barviva a zašlehala.
Kokosovou šlehačku jsem rozdělila na dvě části a pomocí zdobícího sáčku nanesla na kruhy a slepila.
Svrchu jsem Pavlovu ozdobila ovocem a květinami.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vegan Pavlova s kokosovou šlehačkou
-
casino: Tak to jsem ráda, že nejsem sama ve fotkách s jedovatým břečťanem
-
dejsineco.cz:
Také, ač u vědomí jedovatosti břečťanu, jsem se kdysi dopustil podobného "fotozvěrstva"
https://www.labuznik.cz/recept/stika-na-masle-z-na... -
Nadja: děkuji za super článek, příště zkusím sníh přímo z vody po uvaření cizrny.. S tím brectanem mě to vůbec nedošlo..na dortu jsou položené umělé květiny, které připomínají květy hortenzie..dala jsem je tam proto, že jsem ten dort fotila v listopadu a moc živých květin venku nebylo :)
-
missule: https://www.scribd.com/doc/55186810/Na%C5%A1e-jedo... : Celá rostlina břečťanu je jedovatá, neboť všechny její části – zvláště plody – obsahují saponiny souborně nazývané hederakosidy, třísloviny a glykosidy.
Květy hortenzie na dortu nevidím. -
missule: to jsem nevěděla.. Děkuji za upozornění..
-
Listy břečťanu nejsou jediné jedovaté.....květy hortenzie jsou také prudce jedovaté.
-
Nepovažuji za vhodné dávat na dort sice hezké, ale jedovaté listy břečťanu.
Zrovna před několika dny jsem sem dala odkaz na článek "Vaječný bílek - čím ho lze nahradit"https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4591, který se zabývá "sněhem" z vody , která zbyde po uvaření cizrny. A jak je vidět, tak to i funguje. Dortík je moc hezký.
-
Hedwika: ovoce a sedmikrasky jsem snědla :) na zbytek jsem neměla odvahu :)
-
Krásné, oku lahodí.
Ta ozdoba se jí?
-
Dobrutka: wau..tak to děkuji
-
Vypadá jako od cukrářky
-
mika59: díky
-
Zajímavé...
-
zastřelit