Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini Pavlovy nejen silvestrovské

Mini zákusky Pavlova jsou dokonalou kombinací křehkého sněhového korpusu, nadýchaného šlehačkového krému a čerstvého ovoce. Tento elegantní dezert, inspirovaný baletní umělkyní Annou Pavlovou, se hodí na slavnostní příležitosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 110 min

125 min (15 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Předem vyndáme z chladu bílky, aby získaly pokojovou teplotu. Krok 2: Šlehací mísu vytřeme papírovou utěrkou octem nebo citronovou šťávou. Připravíme plech (velký, který patří k troubě), lehce ho potřeme olejem a vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Do připravené šlehací mísy dáme bílky, sůl a šleháme cca 2 minuty na nízké otáčky než začnou houstnout. Zvýšíme otáčky na střední a šleháme 3 minuty. Po minutě vždy přidáme 1/3 cukru, po posledním přidání šleháme na vysoké otáčky ještě cca 4-5minut do tuhých špiček. Krok 4: Zapneme troubu na 100 °C spodek/vršek. Krok 5: Do ušlehaných bílků přidáme škrob a zlehka, obracením stěrky, vmícháme spolu s citronovou šťávou. Krok 6: Bílkovou hmotu dáme do cukrářského (máme-li jednorázového) sáčku s řezanou špičkou. Krok 7: Nastříkáme na připravený plech kolečka s plným středem Ø cca 5 cm. Na plná kolečka uděláme další 2 kroužky, ale stříkáme jen po obvodu (střed necháme prázdný). Vyjde na 25-30 ks. Krok 8: Vložíme do vyhřáté trouby na 110 minut, celou dobu neotevíráme troubu a po vypnutí necháme v troubě zcela vychladnout. Krok 9: Upečené nebo spíše usušené korpusy by měly zůstat bílé, navrch křupavé, uvnitř vláčné. Po úplném vychladnutí (klidně přes noc) vyndáme z trouby a sloupneme lehce z papíru. Krok 10: Nejprve z másla, cukru, pudinku bez vaření a koňaku utřeme hladký krém a malou moka lžičkou dáme na dno korpusů. Krok 11: Dále vyšleháme 40% šlehačku do husta a opět pomocí cukrářského sáčku naplníme korpusy. Nakonec ještě naneseme 1 vrstvu šlehačky na vršek. Krok 12: Dozdobíme ovocem a můžeme posypat krystalky nebo čokoládovým zdobením.

TIP: Dort Pavlova - recept pro začátečníky

Zveřejněno 12. 1. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pokud nemáme k dispozici vaječný koňak, můžeme použít např. višňový džem rozmíchaný se lžící rumu nebo griotky. Alkohol vyprchá, chuť zůstane. Zákusky podáváme čerstvé, ale jsou dobré i další 2 dny, jen více zvláční.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini Pavlovy nejen silvestrovské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR66K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini Pavlovy nejen silvestrovské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR66K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Recept se mě líbí, Zkusím ho.

Handour: :-K děkuji za komentář a přeji krásný den .

Krásné

RubyRom: :-K Děkuji, nedělala jsem je schválně vysoké a všem chutnaly. :-K Přeji krásný, pohodový den.

Suroviny:
bílek, sůl, cukr krupice, šťáva citronová, škrob, máslo, cukr vanilkový, pudink bez vaření, koňak vaječný, smetana ke šlehání, borůvky, zdobení

Přidat fotografie receptu