Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory jsou jedna z nejoblíbenějších příloh. V různých úpravách mohou sloužit i jako hlavní chod či občerstvení nebo svačina. Zbouchnuté brambory jsou brambory okořeněné tak, že si je určitě zamilujete.

Základem zbouchnutých brambor jsou brambory uvařené doměkka, které následně okořeníte a dáte upéct. Příprava je snadná, zato výsledek vynikající, určitě si tento recept brzy zopakujete.

Jak připravit zbouchnuté brambory

Kromě brambor potřebujete k přípravě zbouchnutých brambor jen koření a slaninu, jak se dočtete v receptu.

  1. Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Nechte je úplně vychladnout.
  2. Promíchejte změklé máslo, papriku, římský kmín, pepř a sůl.
  3. Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj brambory a každou trochu rozmáčkněte, např. dnem skleničky.
  4. Rozmačkané brambory potřete máslem s kořením.
  5. Pečte na 200 °C asi 35 minut.
  6. Upečené brambory ozdobte rozdrobenou lučinou, čerstvou pažitkou a opečenou slaninou.

Vynikající může být i úplně obyčejné, rychlé a snadné jídlo.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli