Zbouchnuté brambory jsou okořeněné tak, že si je zamilujete. Videonávod pomůže
Brambory jsou jedna z nejoblíbenějších příloh. V různých úpravách mohou sloužit i jako hlavní chod či občerstvení nebo svačina. Zbouchnuté brambory jsou brambory okořeněné tak, že si je určitě zamilujete.
Základem zbouchnutých brambor jsou brambory uvařené doměkka, které následně okořeníte a dáte upéct. Příprava je snadná, zato výsledek vynikající, určitě si tento recept brzy zopakujete.
Jak připravit zbouchnuté brambory
Kromě brambor potřebujete k přípravě zbouchnutých brambor jen koření a slaninu, jak se dočtete v receptu.
- Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Nechte je úplně vychladnout.
- Promíchejte změklé máslo, papriku, římský kmín, pepř a sůl.
- Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj brambory a každou trochu rozmáčkněte, např. dnem skleničky.
- Rozmačkané brambory potřete máslem s kořením.
- Pečte na 200 °C asi 35 minut.
- Upečené brambory ozdobte rozdrobenou lučinou, čerstvou pažitkou a opečenou slaninou.
Vynikající může být i úplně obyčejné, rychlé a snadné jídlo.
Komentáře