Nepečené jahodové dezerty: Který recept patří k vašim nejoblíbenějším?
Nepečené dezerty jsou jako stvořené pro letní dny - a jak jinak si je nejlépe vychutnat než se sladkými jahodami? Velkou výhodou nepečených dezertů je jejich snadná a rychlá příprava, ale také lahodný a osvěžující výsledek.
Nepečené dezerty se těší oblibě u všech generací, protože jsou jednoduché na přípravu a chuťově lehké jako obláček, plné ovoce a po vychlazení náramně osvěžující. Hodí se k běžnému mlsání, ale i ke slavnostním příležitostem. Navíc je můžeme připravit na nespočet variant, avšak ty s jahodami patří k nejoblíbenějším.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nepečené dorty s jahodami
Nepečené dorty s jahodami jsou ideální na jakoukoliv oslavu, ale i jako svěží osvěžení. Nepotřebujeme troubu, postačí sporák na případnou přípravu pudinku. Nepečené dorty vypadají nádherně a přitom jsou velmi snadné - korpus nahradí sušenky nebo piškoty, navrstvíme oblíbený krém a dozdobíme jahodami. Povrch můžeme zalít želatinou. Hotový dort necháme dobře vychladit v lednici.
Poháry a dezerty do sklenic
Poháry a dezerty ve sklenicích jsou rychlým pohoštěním pro návštěvu, ale i výbornou svačinkou. Do sklenic střídavě vrstvíme nakrájené jahody, krém z mascarpone či pudinkový s tvarohem. Také můžeme přidat nadrcené sušenky nebo piškoty. Dozdobíme jahodami a necháme vychladit. Servírujeme se šlehačkou.
Jahodová zmrzlina
Domácí jahodové zmrzlině nikdo neodolá. Je poctivá - z čerstvých jahod, smetany, tvarohu a doslazená podle vlastní chuti. Zvládneme ji jednoduše i bez speciálního výrobníku na zmrzlinu. Postačí ji dát v krabičce do mrazničky a nezapomenout po hodině vždy promíchat. Zmrzlina se hodí vždy, když nás hodí mlsná - je to sladká tečka po obědě, k bazénu nebo jako součást ozdoby poháru, palačinek či lívanců.
Nepečené řezy s jahodami
Nepečené řezy jsou vynikající, rychlé a pohostíme jimi i větší množství návštěvníků. Existuje mnoho variant a obměn, ale základem řezů bývají BeBe sušenky, dětské nebo cukrářské piškoty. Dále tvarohový nebo pudinkový krém, případně kombinace obou. Jahody dodají řezům šťavnatost a sladkost, proto je přidáváme jak do krému, tak i na ozdobu.
Další skvělé nepečené dezerty s jahodami
Osvěžující a lehčí variantou tiramisu je jahodové tiramisu, které zvládnou i začátečníci v kuchyni. Patří do něj pravé italské mascarpone a chuť kávy doplní sladkost čerstvých jahod. Za vyzkoušení rozhodně stojí také nepečená bábovka s jahodami nebo košíčky s jahodami, čokoládou a šlehačkou.
Komentáře