Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodná chuť zmrzliny patří nerozlučně k horkým letním dnům. Tolik žádané osvěžení si můžeme buď koupit, nebo jednoduše připravit sami. Není to vůbec tak složité, jak by se mohlo zdát. A domácí je prostě nejlepší.

Stačí vám jen několik surovin a můžete se pustit do výroby. Tím nejlepším základem domácí zmrzliny je čerstvé ovoce, buď právě sklizené ze zahrady nebo koupené. A z jakého ovoce je nejlepší? Zmrzlinám velmi přeje začátek léta, když dozrává první ovoce, proto je první na řadě báječná jahodová zmrzlina. To je určitě přesně to pravé, co stojí za ochutnání. 

Nejlepší jahodová zmrzlina

Máme pro vás recept, který si zamilujete. Postup zvládnete velmi rychle.

  1. Na základní dávku potřebujete 250 g jahod, 250 g tučného tvarohu (ve vaničce), 2 lžíce medu (není nutné), 50–100 g moučkového nebo třtinového cukru, 100 ml smetany ke šlehání a citronovou šťávu.
  2. Nejprve jahody omyjte a očistěte. Poté je společně s tvarohem rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
  3. Přidejte med a cukr. Zašlehejte smetanu.
  4. Dochutit můžete citronovou šťávou.
  5. Připravenou ovocnou směs dejte ztuhnout do mrazničky, a to buď do formiček na nanuky nebo do větší nádobky. Na ztuhnutí potřebujete cca 5 hodin. Takhle jednoduché to je.
  6. Tip: Pokud zvolíte nádobku, doporučujeme zmrzlinu během tuhnutí několikrát promíchat. Nejlépe každou hodinu. Díky tomu získáte tu nejlepší konzistenci zmrzliny.

Pokud si s něčím v postupu nejste jistí, určitě nejprve zhlédněte názorné video. Zmrzlina se vám pak určitě povede.

Sezona jahod sice rychle uteče, ale zmrzlinu můžete připravit i z dalších druhů ovoce. Vyzkoušejte malinovou, borůvkovou, meruňkovou nebo třeba banánovou. Kterou máte nejraději vy? Budeme rádi za vaše tipy do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

KudrnkaS KudrnkaS

17. 9. 2023 02:35

alikul: alikul: Dobrý den, můžete příště vyzkoušet do menších formiček.

alikul

22. 6. 2023 14:08

Zmrzlinu jsem vyzkoušela přesně podle receptu z jahod. Chuť byla po pěti hodinách vynikající. Jen druhý den nešla z krabičky ven. Děti musely čekat až opět poroztaje.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více