Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené zákusky se těší stále větší oblibě. Jejich příprava je jednoduchá a pro svou vynikající chuť ze stolu mizí jako první. Jako základ se často používají BeBe sušenky. Stejně tak poslouží i sušenky Lotus, obyčejné piškoty nebo dortové oplatky.

Přípravu nepečených zákusků zvládnou hravě i začátečníci. Vrstvy sušenek střídejte s krémem, případně mezi jednotlivé vrstvy můžete přidat i vrstvy ovoce. Hodí se jak čerstvé ovoce, tak konzervované. U BeBe sušenek využijte různé druhy a díky střídání rozdílných barev při skládání zákusku dosáhnete efektního vzhledu.

Tipy na krém na nepečené zákusky

Pro přípravu krému do nepečených zákusků využijte např. pudink, tvaroh, Mascarpone či smetanu. Inspirací na přípravu krémů mohou být následující tipy:

  1. Smíchejte zakysanou smetanu, tvaroh, cukr, vanilkový cukr a ztužovač. Vše vyšlehejte v jemný krém.
  2. Utřete tvaroh, máslo, cukr a vanilkový cukr do lahodného krému. 
  3. Umixujte Mascarpone, šlehačku, ztužovač a cukr.
  4. Čerstvě uvařený hustý pudink umixujte s vanilkovými lipánky a vzniklý krém ještě za tepla vrstvěte mezi sušenky.
  5. Pudinkový krém vyšlehejte z másla, vanilkového cukru, vychladlého hustého pudinku a zakysané smetany. Pro vůni lze přidat rum.

Jako horní vrstvu zákusku můžete použít krém z dotuha vyšlehané šlehačky, zakysané smetany a vanilkového cukru.

Dozdobení nepečených zákusků

Již téměř hotový nepečený moučník dotvoříte pomocí dozdobení jeho povrchu, podle povahy zákusku buď vše zároveň nebo až jednotlivé porce přímo na talířku. K dozdobení použijte například tyto ingredience:
  • nastrouhanou čokoládu,
  • čokoládovou polevu,
  • rozmixovanou směs ořechů a perníčků nebo sušenek,
  • šlehačku,
  • ovoce - obzvláště hezky vypadají bobuloviny jako maliny, borůvky, ostružiny, jahody a rybíz,
  • cukrářské zdobení.

Hotový zákusek dejte odležet do lednice na nejméně dvě hodiny. Nejlépe ale až do druhého dne. Sušenky změknou a jednotlivé chutě se propojí. 

 
Přemýšlíte, jak vytvořit krásné řezy? Rychle a jednoduše vám poradí následující video-recept na nepečené řezy s pudinkovo-smetanovou náplní:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky