Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchané vláčné těsto stočené do ruličky nebo přehnuté do trojúhelníku, plné sladké náplně, ozdobené šlehačkou nebo sypané cukrem - to je ideální moučník k odpolední kávě. Menší výčitky svědomí budete mít, když klasickou mouku v palačinkách vyměníte za ovesnou.

Ovesná mouka, respektive ovesné vločky, mají mnoho zdravotních benefitů, proto byste je měli do svého jídelníčku jako náhradu klasické mouky zařazovat častěji. Zahustíte jimi karbanátky, vytvoříte korpus na dort nebo z nich dokonce upečete ovesný chléb.

Jak udělat ovesné palačinky

Na 4 porce základního těsta budete potřebovat 150 g ovesných vloček, 1 vejce, 180 ml mléka a špetku soli. Neobejdete se také bez oleje na smažení a nepřilnavé pánve.

Podobně jako palačinky uděláte z ovesných vloček i lívance. Těsto se liší v tom, že je hustší a přidává se do něj kefírové mléko a banán. Můžete tak vyzkoušet oba recepty a do komentářů následně napsat, který vám chutnal více. 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli