Jak připravit cukrový rozvar. Je to snadné a rychlé. Videonávod poradí
Bez cukrového rozvaru se některé cukrářské výrobky zkrátka neobejdou. Budete ho potřebovat například k přípravě kremrolí nebo máslového krému, ale i jiných zákusků. Podívejte se na čtyři možné způsoby přípravy.
Pokud jste o cukrovém rozvaru ještě neslyšeli, nevěste hlavu – kuchaři a cukráři se učí celý život. Jisté je, že lze rozvar připravit i doma, takže stačí jen sehnat cukrářské očko a pustit se do toho.
Čtyři stupně přípravy cukrového rozvaru
Jde vlastně jen o zajímavý chemický proces. Tak hurá na pokus:
- Do hrnce nasypeme 250 g cukru, nalijeme 250 ml vody a zahříváme na prudším ohni na teplotu 118 ºC. Směs nemícháme, jen kastrol nakláníme.
- Cukr, který ulpívá na stěnách kastrolu, stíráme štětcem namočeným ve vodě.
1. stupeň rozvaření – slabá nit
Kapku cukerného rozvaru dáme mezi prsty a ty oddalujeme od sebe. Nitka mezi prsty se hned trhá.
2. stupeň rozvaření – silná nit
Při oddálení prstů se mezi nimi vytvoří silnější nit, která nepraskne.
3. stupeň rozvaření – na bublinu
Do rozvaru vložíme očko a foukneme do něj jako do bublifuku. Pokud se vytvoří bublina, je cukr správně svařený.
4. stupeň rozvaření – na řetěz
Budete-li nyní foukat do očka, budou odlétávat malé spojené bublinky, jakýsi bublinový řetěz.
Příště už si budete s cukrovým rozvarem určitě vědět rady.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 16 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 21 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno 6. 6. 2024 22:54
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Přečtěte si Zobrazit více
Chutě podle znamení zvěrokruhu: Na čem si pošmákne Býk a co nedostanete do Kozoroha
Jahodová klevela jako od babičky: Na vynikající alternativu zavařeniny stačí jen dvě ingredience a skvěle ochutí lívance
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře