Vylepšete perníčky na maximum. Naučte se plněné perníčky podle videonávodu
Pečení perníčků je voňavá a tradiční záležitost. Děti pečení a následné pojídání perníčků milují a rády pomáhají i se zdobením. Zkuste jim i sobě pečení trochu zpestřit a upéct perníčky s náplní. Jistě zabodujete.
Někdy se zdá, že se perníčků nejde přejíst. Kdykoli jde člověk kolem perníčků a ucítí jejich vůni, musí si alespoň jeden vzít. A teď si představte, že víte, že je uvnitř perníčku ještě náplň – dá se tomuto pokušení odolat?
Perníčky s náplní nejsou o moc pracnější než ty běžné. Není potřeba je zdobit, protože náplň udělá parády dost. Pokud vás ale zdobení baví, klidně si ozdobte i tuto vychytávku.
Jak upéct perníčky s náplní
Na plněných perníčcích není nic složitého, těsto je stejné jako na běžné perníčky a náplň tvoří vaše oblíbená lískooříšková pomazánka nebo třeba marmeláda. V tomto článku se dočtete, které suroviny jsou na upečení perníčků s náplní potřeba.
- Na vyšší pánev nebo do rendlíku dejte máslo, med, cukr, kakao a perníkové koření a pomalu směs ohřívejte na mírném stupni.
- Jakmile se suroviny dokonale spojí a rozpustí, přimíchejte vajíčko a prosátou mouku se sodou.
- Vypracujte těsto, které na pocukrovaném válu rozválejte. Vykrájejte požadovaný tvar, my zvolili srdíčko.
- Doprostřed srdíčka naneste nutellu nebo marmeládu, přiložte druhé srdíčko a po stranách ho trochu přimáčkněte.
- Plněné perníčky pečte 8 minut na 180 °C.
- Upečené, ještě horké perníčky potřete žloutkem. Budou se krásně lesknout.
Na hotové perníčky můžete cukrovou polevou namalovat folklorní motivy, jméno toho pravého, anebo je nechat jen tak. Skvělé jsou ještě horké, ale chutnají i vychladlé.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře