Perníčky

Hanca Kuchařka: Hanca

Moučníky , Drobné pečivo, Perníky 20 názorů

Suroviny

400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
60 g tuku
2 vejce
100 g medu
1,5 lžičky perníkového koření
1 lžička sody
vejce na potření
Poleva:
1 bílek
140 g moučkového cukru
citrónová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tuk necháme rozpustit s medem, necháme vychladnout a poté smícháme s ostatníma surovinama.

  2. Těsto necháme alespoň 24 hodin odpočinout v chladu.

  3. Po vyndání s trouby hned potíráme perníčky rozšlehaným vejcem.

  4. Vychladlé díly zdobíme polevou:
    cukr s bílkem a citrónovou šťávou je třeba třít alespoň 20 minut, aby se poleva krásně leskla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Perníčky

  • Hanca Hanca(autorka receptu)

    zaxy1: děkuji :-)

    Odpovědět

  • zaxy1 zaxy1

    Krásně nazdobené.;-):-))

    Odpovědět

  • Foxie Foxie

    Pernicky sem dneska udelala sou krasne mekkoucke :yes: ale nevim jestli mi vydrzi do vanoc:-D:-D ctvrtka se snedla uz pri zdobeni:-)) davam bodik:yes:

    Odpovědět

  • Hanca Hanca(autorka receptu)

    Místo perníkového koření bych určitě kypřící prášek do perníku nedávala.

    Odpovědět

  • M. M.(neregistrovaný)

    Misto pernikoveho koreni mohu pouzit kyprici prasek do perniku? :-8Dekuji.

    Odpovědět

  • Abekara Abekara

    Jsou moc dobré! První plech jsem moc upekla, ty byly trochu tvrdší, ale druhý plech se povedl moc dobře. Zrovna jdu péct druhou várku. Dávám bod. :yes: Oproti receptu jsem tam přidala dvě lžíce kakaa, protože jsem chtěla docílit tmavší barvy.

    Odpovědět

  • Khase Khase

    jsou nádherné,dávám bodík:-)),když neztvrdnou stačí je upéci až v prosinci?A ještě jednu otázečku jak dlouho vydrží(když je tedy samozřejmě nikdo nesní:-*)?

    Odpovědět

  • Hanca Hanca(autorka receptu)

    Peču tak 3 minuty asi na 180°C

    Odpovědět

  • Alca Alca(neregistrovaná)

    A jak dlouho a při jaké teplotě to děláte? Jsem začátečník v pečení :-)

    Odpovědět

  • Daniela.Hanusova Daniela.Hanusova

    Děkuji moc :-) Já jsem si to myslela, jen mě to trošku zmátlo.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Daniela.Hanusova do těsta určitě Hera, Omega je ztužený tuk ...;-)

    Odpovědět

  • Daniela.Hanusova Daniela.Hanusova

    Dobrý den,
    mohu se prosím zeptat, zda-li tuk je myšleno jako Omega nebo spíše hera? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Opravdu, jsou suprové!:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • papinkaj papinkaj

    opravdu jsou měkoučké a fakt neztvrdnou jenom zírám...všechny co jsem zkoušela tak mi hnedka po týdnu ztvrdly a tak hnedka letěly do koše nebo jako ozdoba na stromeček:-Dale tyhle stojí opravdu za to!!:-p:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • kim kim(neregistrovaný)

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: poleva na pernicky recept citronova poleva na pernicky perníčky recept hrníčkové perníčky hrníčková kuchařka cukroví ozdoba na perničky medové perníčky recept pernicky ozdoba na perníčky recept citronová poleva na cukroví poleva na perničky ozdoba na perniky svatební perníčky hrníčková kuchařka perníčky dia perníčky citronová poleva na perník perníčky hrníčkový recept recept na perničky medove pernicky pernícky hrníčkove

Zapomněl/a jsem heslo