Pikantní zeleninová směs podle ČSN: Studená pasta z paprik má mnohá využití
Pokud nedáte dopustit na pálivé dobroty, měli byste zpozornět. Tato směs není jen tak ledajaká, nýbrž s pořádným řízem z feferonek a česneku. Pojďte se s námi ponořit do tajů přípravy (nejen) vynikající přílohy k masu.
Grilované maso rádi doplníme čerstvou či tepelně upravenou zeleninou, ale také nejrůznějšími studenými omáčkami a dipy. Pokud máte rádi pikantní říz, můžete si pouhým přidáním pikantní zeleninové směsi do majonézové omáčky připravit bezkonkurenční dobrotu k doplnění chuti masa, zeleniny nebo třeba sýra.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pikantní zeleninovou směs podle ČSN
Na 1/2 kg této omáčky budete potřebovat 75 g sterilovaných feferonek bez nálevu, 175 g sterilovaných paprik (též bez nálevu), 20 g česneku, 250 g kečupu a 25 g oleje.
- Pálivé papričky zbavte stopek a společně s paprikami je rozsekejte na jemnou pastu. Použít můžete nůž či stolní mixér.
- Následně ke směsi paprik přidejte čerstvě prolisovaný česnek a všechny ingredience promíchejte s kečupem a olejem do husté pasty.
Mohlo by vás zajímat
Pikantní zeleninovou směs můžete použít jako přílohu k minutkám, studeným masům a obloženým talířům, ale i k ochucení různých základních studených omáček. Zkuste touto pastou dochutit jogurtový dip s česnekem, výsledek je vynikající.
Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře