Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložená vajíčka jsou chutnou a pikantní specialitou. Připravíme je podle osvědčených receptů
Zdroj: Top recepty

Naložená vajíčka se připravují podobně jako nakládaný hermelín nebo "utopenci". Chutí a variant postupů je mnoho, záleží na nás, jaké koření a bylinky si na ochucení vajec vybereme. Specialitu využijeme především ve studené kuchyni.

Pikantní naložená vejce

Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme cibuli, česnek a feferonky, zeleninu zalijeme horkým nálevem. Oloupaná vajíčka napícháme vidličkou a vložíme do sklenice (se šroubovacím víčkem), proložíme cibulí, česnekem a feferonkami a zalijeme nálevem. Necháme 24 hodin uležet.

Vejce krásně zbarvená

Vejce nejprve uvaříme natvrdo, poté je zalijeme sterilovanou červenou řepou a přidáme koření. Uložíme v lednici. Vejce získají krásnou barvu, používáme je pak do salátů. Kombinujeme je se zeleninou a sýry, podáváme s pečivem nebo k vařeným pokrmům. Čím déle vajíčka necháme naložená, tím bude barva výraznější. Při kratším naložení bude efektně zbarvený jen povrch vajec.

 

Naložená křepelčí vajíčka

Křepelčí vajíčka uvaříme, poté je protřeseme v hrnci (narušená skořápka půjde lépe loupat) a oloupeme. Naskládáme je do sklenic, společně s cibulí a zeleninou. Kdo chce, přidá na kolečka nakrájené klobásky. Doplníme stroužky česneku a zalijeme nálevem. Můžeme sterilovat

Naložená vejce jsou specialitou, kterou připravujeme, když máme dostatek vajec. Můžeme je nachystat jako pohoštění pro návštěvu a ve vkusné sklenici budou dokonce atraktivním jedlým dárkem.
Jaké další jedlé dárky můžeme připravit, poradí náš další článek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky