16 receptů na slovenské prívarky, které jsou polévkou, omáčkou i hlavním jídlem
Prívarky jsou tradičním slovenským a maďarským pokrmem. Jedná se o hustou vydatnou polévku, která se podobá omáčce. Podává se místo hlavního jídla, ale také místo polévky nebo jako chod mezi ní a hlavním jídlem.
Prívarky se připravují ze sezónní zeleniny, brambor, masa, uzenin, luštěnin, mouky a smetany. Můžeme je jíst po celý den - ke svačině s pečivem, místo polévky, k večeři. K nedělnímu obědu se prívarky podávají po polévce před hlavním jídlem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Čočkový prívarok
- Tykvový prívarok s koprem
- Zadělávaný hrášek/prívarok
- Kapustový prívarok
- Krémová houbová polévka (maďarská)
- Studená kefírová polévka s červenou řepou
- Čočkovo-špenátová polévka s kurkumou
- Krémová fazolová polévka se smetanou a krutonky
- Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami
- Prívarok z hlávkového zelí
- Dýňová polévka Hokkaido se smetanou
- Fazolky na smetaně s kuřecím masem
- Cuketa na česneku
- Fazolová polévka se slaninou
- Šťovíková polévka s uzenými škvarečky
- Květáková polévka s koprem
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře