Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prívarok z hlávkového zelí

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 5. 2010 16:50

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie410 kJ / 98 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky2,20 g
Vláknina1,55 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy13,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

18. 3. 2013 09:43

tejaja: Uznávám připomínky kamarádek a i tvůj názor Terezko. Uznávám, že je na různých chutích v určitých regionech. Nechtěl jsem
prodražovat ale snaha byla zlepšení, mohu li říci i zelnici do luxusu. Snad proto i "Selská" - čeleďíni jedli jistě trochu s méně šlehačkou. A je pravda, že i dnes, když to trochu jde není třeba přidávat vydatnost ,. Vždyť jsme už tak dost tuční. Myslím si sebe, abych někoho nenaštval. Sám bych měl přibrzdit. AHOJ.

tejaja tejaja

17. 3. 2013 17:22

Vaclav Fronek: ;-) Vašku, takto sa robia u nás všetky prívarky, teda jednoducho. A ver, že fádny nie je ani jeden. Finta je príve v tej presne trafenej sladkokyslej chuti, ktorú musíš vymáknuť, aby to bolo to správne orechové:-D Urobiť dobrý prívarok je malý kumšt. A nechce to žiadne vylepšenie, takto sa varilo generácie a varí sa aj dnes. V Čechách prívarok nepoznáte, nemáte prax v jeho varení, ale nie je to proste nijaká zelnice, ale slovenský prívarok :-D;-)

spagetka spagetka

17. 3. 2013 15:46

magdalenka: souhlasím, měli jsme to včera i dnes a po dvakrát si muž přidal, a že má hodně "chlupatý jazýček":-p:-D, je to proszě lehké, velmi šťavnaté sladkoselé jídlo, navíc s těmi mými brambory politými rozškvařenou slaninkou, nemělo chybku.:yes::yes::yes: Přidala jsem am i brynzu.
Vašku, zkus to, uvidíš sám, třeba jen v malém množství, nakonec i klobásku si tam můžeš přidat

magdalenka magdalenka

17. 3. 2013 15:25

Vaclav Fronek: V našich končinách sa tiež varí, je to jedlo jednoduché a chutné...proste "iné" ako vaša "zelnice".

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

17. 3. 2013 10:55

Terezko. Moc si vážím tvých znalostí a dovedností vaření. Ale tvoje zelnice mi připadá trochu moc fádní a surovinami ošizená. Já jsem z kraje ryb, hub a taky zelí, včetně kysaného ve velkém podniku kousek od nás. Byl náš kraj dost chudý, ale když to trochu šlo, a myslím, že i dnes úpadku naší ČR ekonomiky lze alespoň jídlo trochu vylepšit bez velkých nákladů. Neuraž se , ale naše "Selská zelnice" též na TOP receptech jistě nikoho neurazí a ani fuinančně nezrujnuje. Jinak za připomenutí tradičnícho jídkla naší vesnice jsem ti dal +bodík 9.
Doufám že jsem tě neurazil a přijímáš to jako připomínka tvého upřímného a dlouholetého přítela a doufám i nadále.

tejaja tejaja

16. 3. 2013 13:25

spagetka: Laďka, ďakujem za fotečky ;-):-D Podstatná vec je, že miláčik zdlabal a chutilo mu:-D:-D;-)

spagetka spagetka

16. 3. 2013 13:16

Tereko měli jsme po dlouhé době k obědu. Do mléka jsem kromě mouky rizkvedlala i kousek brynzy, kterou jsem i pak ozdobila a na brambory jsem rozškvařila slaninu.
Muž měl nejdřív řečičky, že má chuť na úplně něco jiného, leč měl smůlu, tak si asi z trucu dal ještě prídavok :-D:-D:-D:-D:-D. Bodík jsem dala, přidávám obrázky. Když tak je smázni, bylo to :-p:-p:yes::yes:

spagetka spagetka

27. 5. 2010 09:56

Jani, ale v surovinách mléko je ;-), jinak děláváme taky i z jiných zelenin nebo luštěnin :-p:-p:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 5. 2010 09:53

Moc se mi to líbí, taková jídla.. Já jsem si jen říkala, že je to takové bílé, když jsem nenašla v surovinách mléko. Dále ho ale uvádíš v postupu, takže super a bodík!!:-p:yes::yes:

tejaja tejaja

27. 5. 2010 07:18

magdalenka, ty si na to išla odborne;-):-D:-D;-)
Naďka, presne tak:yes:;-)

Jikotka Jikotka

26. 5. 2010 23:22

Mňam,připomíná mi to dětství,maminka nám to dávala se šťouchanými bramborami bez masa a mohli jsme se po tom utlouct...:-p:yes::yes::yes:

Nadja Nadja

26. 5. 2010 23:13

Terezko, tak to bude asi přibližně jak jsem psala "zadělávaná" zelenina nebo i jiné - jak píšeš např.čočka. Zadělávané dělám i třeba kuřecí maso.
Podle hustoty je nejřidší šťáva, pak omáčka a potom zadělávané jídlo.
Zelí, mrkev, hrášek... zahušťuji moukou, maso světlou jíškou, čočku tmavší jíškou.

BILKOVAI BILKOVAI

26. 5. 2010 19:46

To je dobrůtka. Taky vařívám.....4:-p;-):-K:-*:yes:

magdalenka magdalenka

26. 5. 2010 19:16

Poznám slovo prívarok aj omáčka a doteraz mi nebol jasný rozdiel, splývali mi, tak som nazrela do slovníka slovenského jazyka:
omáčka -y -čok ž.

hustejší tekutý pokrm podávaný obyčajne k hlavnému jedlu: chrenová, rajčinová omáčka; roštenka s tatárskou omáčkou; pren. nepodstatné, bezobsažné slová (pridané k niečomu)



prívarok -rku m.

zeleninová alebo strukovinová omáčka (ako príloha)
---------------------------------------------------------
Čo všetko sa ešte dozviem tuná...

tejaja tejaja

26. 5. 2010 18:41

magdalenka, u nás znamená omáčka niečo iné, líši sa už konzistenciou, omáčky sú redšie ako prívarky;-)
Paradajková, hubová...to áno, to sú omáčky, ale prívarok je iné:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zadělávané zelí pokrmy z hlávkového zelí zelí slovensky privarok slovensky zelí slovensky privarok prívarok překlad do češtiny jídla ze zelí zadelavane hlavkove zelí slovenské zelí jídla z hlávkového zelí tekvicová omáčka fazulový prívarok omáčka z hlávkového zelí kapustový prívarok prívarok z hlavkovej kapusty recepty z hlávkového zelí co znamena privarok slovenské zelí zadelavane strukovinova polévka

Suroviny: zelí hlávkové, kmín celý, sůl, mléko, mouka hladká, ocet, cukr

TopRecepty.cz

Prívarok z hlávkového zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j02y