Prívarok z hlávkového zelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 410 kJ / 98 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,80 g |
Tuky | 2,20 g |
Vláknina | 1,55 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 13,95 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 3. 2013 09:43
tejaja: Uznávám připomínky kamarádek a i tvůj názor Terezko. Uznávám, že je na různých chutích v určitých regionech. Nechtěl jsem
prodražovat ale snaha byla zlepšení, mohu li říci i zelnici do luxusu. Snad proto i "Selská" - čeleďíni jedli jistě trochu s méně šlehačkou. A je pravda, že i dnes, když to trochu jde není třeba přidávat vydatnost ,. Vždyť jsme už tak dost tuční. Myslím si sebe, abych někoho nenaštval. Sám bych měl přibrzdit. AHOJ.
prodražovat ale snaha byla zlepšení, mohu li říci i zelnici do luxusu. Snad proto i "Selská" - čeleďíni jedli jistě trochu s méně šlehačkou. A je pravda, že i dnes, když to trochu jde není třeba přidávat vydatnost ,. Vždyť jsme už tak dost tuční. Myslím si sebe, abych někoho nenaštval. Sám bych měl přibrzdit. AHOJ.
17. 3. 2013 17:22
Vaclav Fronek: Vašku, takto sa robia u nás všetky prívarky, teda jednoducho. A ver, že fádny nie je ani jeden. Finta je príve v tej presne trafenej sladkokyslej chuti, ktorú musíš vymáknuť, aby to bolo to správne orechové Urobiť dobrý prívarok je malý kumšt. A nechce to žiadne vylepšenie, takto sa varilo generácie a varí sa aj dnes. V Čechách prívarok nepoznáte, nemáte prax v jeho varení, ale nie je to proste nijaká zelnice, ale slovenský prívarok
17. 3. 2013 15:46
magdalenka: souhlasím, měli jsme to včera i dnes a po dvakrát si muž přidal, a že má hodně "chlupatý jazýček", je to proszě lehké, velmi šťavnaté sladkoselé jídlo, navíc s těmi mými brambory politými rozškvařenou slaninkou, nemělo chybku. Přidala jsem am i brynzu.
Vašku, zkus to, uvidíš sám, třeba jen v malém množství, nakonec i klobásku si tam můžeš přidat
Vašku, zkus to, uvidíš sám, třeba jen v malém množství, nakonec i klobásku si tam můžeš přidat
17. 3. 2013 15:25
Vaclav Fronek: V našich končinách sa tiež varí, je to jedlo jednoduché a chutné...proste "iné" ako vaša "zelnice".
17. 3. 2013 10:55
Terezko. Moc si vážím tvých znalostí a dovedností vaření. Ale tvoje zelnice mi připadá trochu moc fádní a surovinami ošizená. Já jsem z kraje ryb, hub a taky zelí, včetně kysaného ve velkém podniku kousek od nás. Byl náš kraj dost chudý, ale když to trochu šlo, a myslím, že i dnes úpadku naší ČR ekonomiky lze alespoň jídlo trochu vylepšit bez velkých nákladů. Neuraž se , ale naše "Selská zelnice" též na TOP receptech jistě nikoho neurazí a ani fuinančně nezrujnuje. Jinak za připomenutí tradičnícho jídkla naší vesnice jsem ti dal +bodík 9.
Doufám že jsem tě neurazil a přijímáš to jako připomínka tvého upřímného a dlouholetého přítela a doufám i nadále.
Doufám že jsem tě neurazil a přijímáš to jako připomínka tvého upřímného a dlouholetého přítela a doufám i nadále.
16. 3. 2013 13:25
spagetka: Laďka, ďakujem za fotečky Podstatná vec je, že miláčik zdlabal a chutilo mu
16. 3. 2013 13:16
Tereko měli jsme po dlouhé době k obědu. Do mléka jsem kromě mouky rizkvedlala i kousek brynzy, kterou jsem i pak ozdobila a na brambory jsem rozškvařila slaninu.
Muž měl nejdřív řečičky, že má chuť na úplně něco jiného, leč měl smůlu, tak si asi z trucu dal ještě prídavok . Bodík jsem dala, přidávám obrázky. Když tak je smázni, bylo to
Muž měl nejdřív řečičky, že má chuť na úplně něco jiného, leč měl smůlu, tak si asi z trucu dal ještě prídavok . Bodík jsem dala, přidávám obrázky. Když tak je smázni, bylo to
27. 5. 2010 09:56
Jani, ale v surovinách mléko je , jinak děláváme taky i z jiných zelenin nebo luštěnin
27. 5. 2010 09:53
Moc se mi to líbí, taková jídla.. Já jsem si jen říkala, že je to takové bílé, když jsem nenašla v surovinách mléko. Dále ho ale uvádíš v postupu, takže super a bodík!!
27. 5. 2010 07:18
magdalenka, ty si na to išla odborne
Naďka, presne tak
Naďka, presne tak
26. 5. 2010 23:22
Mňam,připomíná mi to dětství,maminka nám to dávala se šťouchanými bramborami bez masa a mohli jsme se po tom utlouct...
26. 5. 2010 23:13
Terezko, tak to bude asi přibližně jak jsem psala "zadělávaná" zelenina nebo i jiné - jak píšeš např.čočka. Zadělávané dělám i třeba kuřecí maso.
Podle hustoty je nejřidší šťáva, pak omáčka a potom zadělávané jídlo.
Zelí, mrkev, hrášek... zahušťuji moukou, maso světlou jíškou, čočku tmavší jíškou.
Podle hustoty je nejřidší šťáva, pak omáčka a potom zadělávané jídlo.
Zelí, mrkev, hrášek... zahušťuji moukou, maso světlou jíškou, čočku tmavší jíškou.
26. 5. 2010 19:46
To je dobrůtka. Taky vařívám.....4
26. 5. 2010 19:16
Poznám slovo prívarok aj omáčka a doteraz mi nebol jasný rozdiel, splývali mi, tak som nazrela do slovníka slovenského jazyka:
omáčka -y -čok ž.
hustejší tekutý pokrm podávaný obyčajne k hlavnému jedlu: chrenová, rajčinová omáčka; roštenka s tatárskou omáčkou; pren. nepodstatné, bezobsažné slová (pridané k niečomu)
prívarok -rku m.
zeleninová alebo strukovinová omáčka (ako príloha)
---------------------------------------------------------
Čo všetko sa ešte dozviem tuná...
omáčka -y -čok ž.
hustejší tekutý pokrm podávaný obyčajne k hlavnému jedlu: chrenová, rajčinová omáčka; roštenka s tatárskou omáčkou; pren. nepodstatné, bezobsažné slová (pridané k niečomu)
prívarok -rku m.
zeleninová alebo strukovinová omáčka (ako príloha)
---------------------------------------------------------
Čo všetko sa ešte dozviem tuná...
26. 5. 2010 18:41
magdalenka, u nás znamená omáčka niečo iné, líši sa už konzistenciou, omáčky sú redšie ako prívarky
Paradajková, hubová...to áno, to sú omáčky, ale prívarok je iné
Paradajková, hubová...to áno, to sú omáčky, ale prívarok je iné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 18 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 18 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 19 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 6 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 7 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 7 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 8 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hořčíku ve stravě ubývá, pomůže ale s únavou i při stresu
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd
Další recepty
Tématické fráze: zadělávané zelí pokrmy z hlávkového zelí zelí slovensky privarok slovensky zelí slovensky privarok prívarok překlad do češtiny jídla ze zelí zadelavane hlavkove zelí slovenské zelí jídla z hlávkového zelí tekvicová omáčka fazulový prívarok omáčka z hlávkového zelí kapustový prívarok prívarok z hlavkovej kapusty recepty z hlávkového zelí co znamena privarok slovenské zelí zadelavane strukovinova polévka
Suroviny: zelí hlávkové, kmín celý, sůl, mléko, mouka hladká, ocet, cukr
Prívarok z hlávkového zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j02y
22 názorů