Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dozrávající rajčata připravujeme na různé způsoby a rajčatové topinky jsou jednou z mnoha možností. Přestože se jedná o snadnou rychlovku, můžete se těšit na příjemný chuťový zážitek. Vyzkoušet můžete také bruschettu, tradiční italský předkrm, který se připravuje velmi podobně.

Jednoduché kombinace chutí jsou typické pro naše nejoblíbenější jídla - topinky s česnekem, rajčaty a bazalkou jsou toho typickým příkladem. Známý italský předkrm "bruschetta" se sice připravuje ve více variantách, ale velmi často se jedná o opečené pečivo, potřené česnekem a olivovým olejem, podávané s rajčatovou směsí, a právě rajčatové topinky z našeho videa tuto populární kombinaci surovin připomínají.

Jak udělat rajčatové topinky

Postup přípravy topinek je velmi jednoduchý:
  1. Na jednu porci budete potřebovat 4 krajíčky chleba, 2 pěkně vyzrálá rajčata, česnek, olivový olej, sůl a tuk na smažení. Na ochucení ještě pepř a na ozdobení čerstvou bazalku
  2. Topinky opečte na tuku pěkně dokřupava. 
  3. Tip: Pokud topinky nechcete připravovat na tuku, opečte je nasucho - v troubě, v kontaktním grilu nebo na kamnech, jak to kdysi dělaly naše babičky.
  4. Ještě horké topinky potřete česnekem.
  5. Rajčata rozkrojte a řeznou stranou je opatrně roztírejte po topinkách.
  6. Poté topinky potřete olejem a osolte podle chuti. Kdo chce, může je ještě lehce opepřit.
  7. Na závěr topinky ozdobte bazalkou a hned podávejte.

Oblíbené kombinace s rajčaty

Během sezony dozrávajících rajčat si vychutnejte i další rychlovky z pečiva (bageta, světlý chléb) připraveného na grilu nebo v troubě. Přidat k nim můžete také sýry (např. mozzarellu) a další suroviny, které pokrm ještě více chuťově i barevně obohatí.
Jak vám rajčatové topinky chutnají? Můžete nám o tom napsat.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli