Rajčatové topinky: Jednoduché, rychlé a levné jídlo chutná překvapivě dobře
Dozrávající rajčata připravujeme na různé způsoby a rajčatové topinky jsou jednou z mnoha možností. Přestože se jedná o snadnou rychlovku, můžete se těšit na příjemný chuťový zážitek. Vyzkoušet můžete také bruschettu, tradiční italský předkrm, který se připravuje velmi podobně.
Jednoduché kombinace chutí jsou typické pro naše nejoblíbenější jídla - topinky s česnekem, rajčaty a bazalkou jsou toho typickým příkladem. Známý italský předkrm "bruschetta" se sice připravuje ve více variantách, ale velmi často se jedná o opečené pečivo, potřené česnekem a olivovým olejem, podávané s rajčatovou směsí, a právě rajčatové topinky z našeho videa tuto populární kombinaci surovin připomínají.
Jak udělat rajčatové topinky
Postup přípravy topinek je velmi jednoduchý:
- Na jednu porci budete potřebovat 4 krajíčky chleba, 2 pěkně vyzrálá rajčata, česnek, olivový olej, sůl a tuk na smažení. Na ochucení ještě pepř a na ozdobení čerstvou bazalku.
- Topinky opečte na tuku pěkně dokřupava.
- Tip: Pokud topinky nechcete připravovat na tuku, opečte je nasucho - v troubě, v kontaktním grilu nebo na kamnech, jak to kdysi dělaly naše babičky.
- Ještě horké topinky potřete česnekem.
- Rajčata rozkrojte a řeznou stranou je opatrně roztírejte po topinkách.
- Poté topinky potřete olejem a osolte podle chuti. Kdo chce, může je ještě lehce opepřit.
- Na závěr topinky ozdobte bazalkou a hned podávejte.
Oblíbené kombinace s rajčaty
Během sezony dozrávajících rajčat si vychutnejte i další rychlovky z pečiva (bageta, světlý chléb) připraveného na grilu nebo v troubě. Přidat k nim můžete také sýry (např. mozzarellu) a další suroviny, které pokrm ještě více chuťově i barevně obohatí.
Jak vám rajčatové topinky chutnají? Můžete nám o tom napsat.
Komentáře