Bruschetta - jednoduchá snídaně

MarthaAnna Kuchař: MarthaAnna

Doba přípravy: 5 1 porce Předkrmy 1 názor

Suroviny

Kvalitní bageta
čerstvá rajčata
bazalka
stroužek česneku
olivový olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jednoduchá snídaně za 5 minut. Bagetu rozkrojím a vydatně proliji dobrým olivovým olejem, ten je prakticky základní surovinou a nositel hlavní chuti (doporučuji olivový klub).

  2. Dám mírně rozpéct do trouby, ne moc, jen aby byla bagetka mírně křupavá. Klidně můžete použít i starší pečivo. Trošku počesnekuji, nahoru dám na kostičky pokrájené rajče, přihodím bazalku.

Poznámka

Je to základní teplý předkrm italské kuchyně. Název bruschetta (čti brusketa) pochází ze slovesa bruscare – péci. Tradičně doprovází podzimní olivobraní, kdy se setkávají pěstitelé oliv v lisovnách a ochutnávají první várky čerstvého olivového oleje. Používají při tom právě bílý chleba pečený nad ohněm nebo nad dřevěným uhlím. To hlavní, co dělá bruschettu bruschettou je kvalitní olivový olej. Tato moudra nemám ze své hlavy, ale z časopisu olivového klubu, kde odebírám výborný olej. Všem milcům olivového oleje olivový klub doporučuju - jsou to fakt jedničky. http://www.olivovyklub.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bruschetta - jednoduchá snídaně

Tématické fráze: italská bruschetta, lehký salát recepty na jednoduché teplé snídaně brusketa jednoducha snidaně jak rozpéct pečivo italská snídaně italské pečivo recepty jednoduche snidaně brusketa s rajčaty recepty na jednoduché snídaně italské snídaně brusketa s rajčaty recept italské pečivo snídaně bez pečiva jak rozpéct bagetu recepty na italské pečivo recept na italské pečivo jednoduché italské recepty italská bruschetta lehký salát jak rozpéct pečivo v troubě

Zapomněl/a jsem heslo