Jednoduchý piškotový moučník ze tří surovin: Dozdobte jej ovocem podle sezóny
Letošní bohaté léto nabízí spoustu šťavnatých plodů, které lákají k přípravě různých moučníků. Chcete-li si však raději užívat sluníčka, než trávit čas v kuchyni, sáhněte po tomto rychlém a snadném receptu. Piškotu fandí jak dospělí, tak děti.
Sladkokyselá chuť bývá pro naše chuťové buňky velmi přitažlivá - ať už zvolíte rybíz, angrešt, maliny nebo třeba třešně. Toto těsto však přijme jakékoliv ovoce, které máte po ruce, proto neváhejte a pusťte se do přípravy jednoduchého moučníku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchá piškotová buchta
Postup je snadný a tak se mohou zapojit i ti nejmenší.
- Nejprve si nachystejte suroviny: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, na ozdobu ovoce.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo použijte pečicí papír.
- Ze 4 vajec oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh.
- Do sněhu postupně zašlehejte 160 g moučkového cukru.
- Do vyšlehaného sněhu ručně zapracujte žloutky a postupně přidejte 120 g polohrubé mouky.
- Těsto přemístěte na připravený plech a poklaďte vybraným ovocem.
- Piškot pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
Upečený piškot nechte vychladnout. Můžete jej také dozdobit moučkovým cukrem. Pak už zbývá si jej vychutnat třeba u šálku dobré kávy.
Tip: Nemáte ve spíži zrovna moučkový cukr? Můžete si jej snadno vyrobit.
Komentáře