Cuketové moučníky jsou jednoduché a rychlé, zvládnou je snadno i začátečníci. Vynikají vláčností a šťavnatostí. Po upečení je stačí pocukrovat, ale snadno je vylepšíte čokoládovou polevou. Můžete je upéct na chalupě, připravit do krabičky na výlet i vychutnat jako sladkou tečku po jídle.
Moučníky s cuketou jsou krásně vláčné, žádné suché drobivky. Pokud hledáte recept na jednoduchý letní moučník, cuketové dobroty jsou jednoduchou a osvědčenou volbou. Zvlášť vhodné jsou na jejich přípravu žluté cukety, které moučníkům dávají také krásnou barvu. Nejlepší je používat mladé cukety, které není potřeba loupat a zbavovat tuhých semínek.
Nastrouhanou cuketu smíchejte s dalšími surovinami, těsto ochuťte skořicí a přidejte kypřicí prášek pro lepší kyprost. Těsto jednoduše nalijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Správnou propečenost vyzkoušejte vpíchnutím špejle.
Strouhanou cuketu přidávejte do těst podobně jako strouhaná jablka. Podle tohoto receptu do těsta dejte také kakao, skořici a kypřicí prášek do perníku. Těsto bude mít hustotu podobnou perníkovému těstu. Po vychladnutí moučník pocukrujte nebo polijte čokoládovou polevou, ale pokud ho chcete do krabičky na výlet, stačí ho nakrájet jen tak.
Moučníky z cuket vylepšujte po libosti. Podle tohoto receptu se o výraznější chuť postará nejen skořice, ale i mletý zázvor a nasekané vlašské ořechy. Přidejte také hrst předem namočených rozinek a bílý jogurt. Pro kyprost do moučníku dejte jedlou sodu.
Z cukety můžete upéct krásně vláčnou bábovku s rozinkami, vonící po skořici. Když ji připravíte jako moučník pro sváteční návštěvu, jistě sklidí úspěch. Těsto je na přípravu velmi jednoduché, suroviny stačí jen smíchat. Po upečení bábovku nechte chvíli chladnout a pak ji teprve opatrně vyklopte.
Hrníčkové recepty jsou jednoduchou a osvědčenou variantou pečlivého vážení jednotlivých surovin. Potřebovat mimo jiné budete také perníkové koření, kakao a skořici. Když na závěr pečení propíchnete buchtu v prostředku špejlí, musí zůstat suchá. Recept ocení ti, kdo se vyhýbají vajíčkům.
Další hrníčkový recept kromě nastrouhané cukety obsahuje mletý mák, který moučník příjemně ozvláštňuje. Příjemnou chuť a vůni zajistí vanilkový cukr, přidejte také kakao a skořici. Vajíčko do těsta rozdělte na bílky a žloutky, bílky vyšlehejte na sníh. Makovec je po upečení krásně vláčný a kyprý.
Velmi příjemnou a jemnou chuť má i cuketový perník. Všechny suroviny na těsto včetně strouhané cukety snaží jednoduše smíchat. Opět přidejte kakao, skořici a perníkové koření. Perník pečte pozvolna, po upečení ho můžete dozdobit.
Přípravou jednoduché hrnkové buchty vás provede následující videorecept. Nastrouhanou cuketu nechte chvíli vypotit, přebytečnou vodu vymačkejte. Smíchejte všechny suroviny a upečte v předehřáté troubě.
Komentáře