Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na co se hodí žlutá cuketa? Na záhoně upoutá už svou barevností. Je nějaký rozdíl v kuchyňské úpravě?
Zdroj: Pixabay

Žlutá cuketa upoutá svým výrazným vzhledem už na záhonech. Je skvělá do moučníků a sladkých pokrmů, kterým dá krásnou barvu. Můžeme ji také grilovat, plnit nebo zpracovat na cuketovou sekanou.

Cukety se dnes pěstují v mnoha odrůdách, které se liší na pohled především svou barevností a vzrůstem. Mezi všemi vynikají žlutě zbarvené cukety, které jsou zvlášť vhodné do moučníků a sladkých jídel. Používáme především mladé plody, které se nemusí loupat, ani z nich není třeba odstraňovat tuhá semena.

Jak používat žluté cukety

Žluté cukety sklízíme dokud jsou mladé, hodí se především do jídel, ve kterých vynikne jejich výrazná barva a jemná chuť:
  1. Pokud se rozhodujeme, kterou cuketu zpracovat do lité buchty na plech, můžeme si být jisti, že žlutá cuketa je dobrou volbou. Moučníku dá skvělou barvu.
  2. Žlutou cuketu využijeme i do různých placiček, bramboráků nebo lívanečků. Barevnost cuketových jídel, do kterých přidáváme vajíčka, žlutá cuketa totiž ještě zvýrazní a vylepší.
  3. Žlutá cuketa je skvělá do cuketové sekané. Opět se postará o krásnou barvu pokrmu.
  4. Žluté cukety můžeme grilovat, péct, zapékat, plnit, smažit nebo vařit. Použití je stejné jako použití jiných odrůd cuket. Přidanou hodnotou je krásná barevnost a jemnost těchto cuket. 

Přemýšlíte, co sladkého upéct z cukety? Můžete se nechat inspirovat přehledem oblíbených receptů na toto téma.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více