Kam a za kolik na husu v Praze? Těchto 7 restaurací nabízí parádní menu za zajímavé ceny, nebudete litovat
Tradiční polévka kaldoun ze zbytků pečené kachny: Zjemněná smetanou a voňavá po muškátovém oříšku chutná božsky
Jak na ten nejlepší bezinkový sirup s citronem: Jednoduchý postup podle našich babiček funguje dodnes a zvládne jej každý
Jak správně připravit šťavnatý hamburger? Základem je libové maso, nejlépe z hovězího krku. Sůl ani koření tam nepatří
Křehký koláč s jablky: Jednoduchý moučník voní skořicí a ovocem a dokonale spojuje šťavnatou náplň a křupavé těsto
Mrkvový salát jako od babičky: Tajemství vyvážené šťavnatosti i křupavosti tkví ve dvojitém strouhání, pak je základ nejlepší
Domácí langoše jako ze stánku? Díky kynutému těstu s jogurtem skoro nepoznáte rozdíl od maďarského originálu
Snadný nepečený piškotový dort s ovocem: Zakysaná smetana mu dá svěžest, díky správně vyšlehané šlehačce bude nadýchaný
Rebarborová marmeláda: Voní mátou a pikantní chuť jí dodá zázvor. Při vaření šetřete vodou, rebarbora ji totiž pustí až dost
Špenát na 5 různých způsobů: V palačinkách plněných svěží tvarohovou náplní a šunkou chutná fantasticky
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem: Kouzlo báječné chuti a vůně sladké omáčky je ve vanilkovém lusku a husté smetaně
Bramborové placky se zelím jsou šťavnaté a nádherně voní po sádle. Skvěle je dochutí mletý kmín, česnek a majoránka
Mletý máslový řízek podle Jaroslava Sapíka: Název má díky jemné máslové omáčce, citronová kůra mu dodá svěžest a vůni
Květákové placičky chutnají fantasticky čerstvě osmažené i studené. Chuť a vůni zvýrazní špetka muškátového oříšku
Koláče s tvarohem a rebarborou: Správně připravený kvásek je zárukou nadýchaného těsta a rebarboru je nutné dobře oloupat
Jarní cibulka 5x jinak: Grilovaná jako příloha odlehčí masité pokrmy, ve slaném koláči perfektně ladí se sýrem a smetanou
Staročeské škubánky s dokřupava osmaženou cibulkou a slaninou: Tajemství receptu je v mouce, která se pouze propaří pod pokličkou
Jarní cibulka vydrží až týden v ledničce. Křupavost a svěžest jí prodlouží umístění do sklenice s vodou a obal z igelitového sáčku
Snadný nepečený jahodový dort: O dokonalý výsledek se postará dortové želé i želatina, která nesmí projít varem
5 večeří z ředkviček: Připravte si svěží pomazánku, grilované či pečené ředkvičky jako přílohu nebo báječnou pikantní polévku
Hovězí na česneku a na smetaně: Připravené v tlakovém hrnci je báječně šťavnaté, má výraznější chuť a za hodinu je hotové
Květák smažený v bramborovém těstíčku se sýrem voní majoránkou a je krásně křupavý. Nejdůležitější je správná hustota těstíčka