Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moderní vybavení kuchyně. Co by vám doma nemělo chybět?

Aktuálně si můžete pořídit pestrý sortiment moderního kuchyňského vybavení, které značně usnadňuje přípravu oblíbených pokrmů. O jakých produktech byste měli minimálně uvažovat?

Keramický dřez jako záruka kvality

V dřívějších dobách se dřezy vyráběly téměř výhradně z kovu. Nelze říci, že by byly nekvalitní, naopak, nicméně určité chybky by se našly. Při kontaktu s horkou vodou se např. na chvíli vyboulily, případně začaly vydávat zvláštní zvuky. To u keramického dřezu nehrozí, neboť tento materiál snese opravdu vysoké teploty (keramika se ostatně vypaluje při teplotách nad 1 200 °C). Navíc má dlouhou životnost, vyžaduje prakticky nulovou údržbu a zároveň bude potěchou pro oko, neboť keramické dřezy obecně vynikají zajímavým designem.

Moderní pomocníci do kuchyně

Aktuálně si můžete kuchyni vybavit tolika malými spotřebiči, které usnadňují práci, že by předchozí generace mohly závidět. K dispozici máte pomocníky pro zdravý životní styl, jako jsou odšťavovače nebo mixéry na smoothie, s nimiž si lze snadno a rychle připravit tento stále populárnější mixovaný nápoj. Pořídit si je možné i sušičky na ovoce, vaflovače, sendvičovače či topinkovače, přičemž pro snazší výběr si např. můžete přečíst recenze toustovačů. Zakoupit si ovšem lze i remosky, tedy malé trouby, jimiž je možné nahradit nejen klasickou troubu, ale také pánev, rýžovar či toustovač.

Hrnce a pánve ze špičkových materiálů

Pokrmy si tradičně připravujeme v hrncích a na pánvích. Stejně jako v případě dřezů přitom plechovým produktům, zdá se, pomalu začíná zvonit umíráček. V současné době se totiž stále více prosazují materiály, jakými jsou nerezová ocel, titan, litina nebo měď. Ačkoli se nemusí jednat o nejlevnější produkty, jsou vysoce kvalitní a odolné. Navíc často disponují nepřilnavým povrchem, který zaručuje, že se připravované potraviny nebudou přichytávat. Pořídit si přitom můžete i různé druhy, a to např. tlakové, zavařovací, odšťavňovací či parní hrnce, ale také šunkovary.

Chybět nemohou ani kvalitní nože

Pokud se zeptáte profesionálních kuchařů, co je naprostým základem jejich kuchyňského vybavení, naprostá většina vám odpoví, že špičkové nože. Aktuálně si přitom můžete jednoduše pořídit domů ocelové či keramické nože, které vám při správné údržbě a péči budou spolehlivě sloužit opravdu dlouho. Navíc můžete sáhnout po mnoha variantách. Kromě „klasických“ nožů si je možné pořídit rovněž vroubkované nože na pečivo, děrované nože na sýr, ale třeba také speciální japonské nože.

Nezapomínejte na kvalitní osvětlení

Ve většině místností interiéru zajišťuje osvětlení jedno centrální světlo uprostřed. V některých místnostech jsou ovšem využívány i další zdroje světla jako bodovky či lampičky. Ty jsou důležité např. při čtení. Kuchyně patří v tomto ohledu k nejnáročnějším místnostem. Nejenže by měla mít jedno centrální světlo, ale také silné světlo nad pracovní plochou, stejně jako nad sporákem. Pořídit si přitom můžete rozličné LED osvětlení, a to např. lišty, výklopná svítidla, případně dotyková světla, jež jsou zároveň stmívatelná. K dispozici tedy máte mnoho produktů.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více