Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé dezerty bez pečení: Zkuste vymazlené Míša poháry nebo lehkou rybízovou pěnu
Zdroj: Toprecepty, 1974andrea

Honí vás mlsná nebo čekáte návštěvu a chcete ji něčím pohostit, ale hodiny u trouby vás od pečení odrazují? Žádný problém! S našimi tipy vykouzlíte ohromující a lahodné dezerty během chvilky - doslova než byste řekli „peč“!

Ledové království  

Zmrzlinu v letních dnech uvítá každý. Stačí mít v mrazáku vaničku nějakého dobrého mraženého zmrzlinového krému a pak už jen do pohárů naservírovat dva tři kopečky, trochu čerstvého ovoce, šlehačku, čokoládu, případně i nějakou posypku a je hotovo. A když zmrzlinu nemáte? Udělejte si ji jen ze dvou surovin - banánu a mandlového másla.

Mléčné poháry

Vzpomínáte na mléčné bary? Udělejte si jeden malý doma. Třeba v podobě mléčných pohárů. Využít pro jejich přípravu můžete tvaroh, šlehačku, mascarpone nebo i jogurt. A opět jde o rychlý, téměř bezpracný dezert. Jak na to? V nejsnazší verzi jen navrstvěte do skleničky ovoce, cukrem a vanilkou ochucený tvaroh či jogurt, pak zase ovoce, a dozdobit pohár můžete sušenkami a nastrouhanou nebo rozpuštěnou čokoládou. Dospělé na party potěší třeba Bombardino pohár s vaječným likérem, děti zase uvítají poháry s ovocem a Lučinou. Malinko víc práce vám dají recepty s použitím želatiny. Ale zase to má hezký efekt. Jednotlivé vrstvy poháru díky ní krásně ztuhnou. Zkuste třeba delikátní Míša poháry.  

Pudinky

Pudink je rychlovka, která už zachránila nejednu oslavu. Uvaříte jej za pár minutek a ani dlouho nechladne. Klasický retro pudinkový pohár musí zdobit piškoty, ovoce a šlehačka, ale pudink můžete třeba nalít do speciálních silikonových „báboviček“ a pak jej podávat vyklopený a ozdobený třeba jen jahodami.

Nadýchané pěny

Možná vám ji maminka také dělávala a tak tuhle dobrotu máte spojenou s dětstvím. Co takhle si to zopakovat? Klasikou zůstává v tomhle ohledu rybízovo-bílková pěna. Máte-li obavy ze syrového bílku, naučte se udělat bílkový krém nad párou a až pak přišlehejte nebo jen vmíchejte rybíz. Kombinace sladkého sněhu a kyselého ovoce je vynikající! Anebo udělejte pěnu jen z rozpuštěné čokolády a ušlehané smetany. Stačí rozpustit a nechat částečně vychladnout čokoládu a smíchat s ušlehanou smetanou, případně s rostlinnou smetanou.

Recepty k tomuto článku